TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Gurmefest’te hünerlerini sergiledi

İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü şefleri ve öğrencileri; Sarıyer Event Garden’da düzenlenen GurmeFest etkinliğinde yaptıkları yemek şovlarıyla hünerlerini sergiledi.
Gurmefest’te hünerlerini sergiledi
İHA - Türkiye’nin en geniş kapsamlı gastronomi festivali Açık Hava Gurme Lezzetler Festivali ‘GurmeFest-İstanbul’, Sarıyer Event Garden bahçelerinde yemek tutkunlarını buluşturdu.

11-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Sarıyer Event Garden’da düzenlenen GurmeFest’e İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü şefleri ve öğrencileri de yaptıkları birbirinden leziz yemeklerle etkinliğe damgasını vurdu. Gastronomi sektörünün en önemli temsilcilerinin katılımcı olduğu ve dört gün süren GurmeFest’te, İAÜ’nün açtığı stantta görev alan İAÜ Gastronomi Bölümü şefleri ve öğrencileri; üniversitelerini başarıyla temsil ederek, etkinliğe katılan ziyaretçilere Türkiye’nin en modern ve en donanımlı eğitim mutfaklarından birine sahip olan bölümünü tanıttılar.

İAÜ Gastronomi ekibi GurmeFest’te damga vurdu
Festivalin ilk günü İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü usta öğretici şef Yavuz Efe Başeğmez’in gösteri alanında yaptığı Moleküler Gastronomi atölyesi, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi çekerken, izleyenlerin de takdirini topladı. Etkinliğin ikinci günü İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlisi şef Meryem Merve Güner ‘Kekin Rengi’, üçüncü gün İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü usta öğretici şef Emre Altay Erguvan ‘Soya Soslu Lezzetler’, festivalin son günü İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü usta öğretici şef Yıldırım Beyazıt Serim ise ‘Pratik Hint Lezzetleri’ konulu çalışmaları konukların önünde canlı olarak gerçekleştirerek, ortaya çıkan birbirinden lezzetli ürünleri standı ziyaret eden konuklara ikram etiler.

Mutfak hijyeni ve gıda güvenliği
İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kamil Bostan, Açık Hava Gurme Lezzetler Festivali çerçevesinde düzenlenen söyleşide ‘Mutfak Hijyeni ve Gıda Güvenliği’ konulu bir sunum yaptı. Gıdalarda insan sağlığını tehdit edecek risklerin tespitinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Bostan, gıda güvenliğinin sürdürülebilirliğinin yolunun öncelikle hijyenik bir mutfaktan geçtiğine vurgu yaptı.

Söyleşiye gastronomi alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcilerinin yanı sıra farklı üniversitelerin gastronomi bölümü öğrencileri de katıldı. Genel bir değerlendirmenin ardından soru-cevap şeklinde devam eden söyleşi, festivalin organizatörleri tarafından da ilgi çekerken; ileride ‘Gıda Güvenliği’ konulu kapsamlı bir etkinlik yapılması fikrini gündeme getirdi.

4 gün süren festival boyunca gastronominin ustaları eşliğinde tadımlar, piknikler, davetler, sunumlar yapılırken; mutfak sırları paylaşıldı, klasik lezzetlerin yanı sıra yeni lezzetler tanıtıldı. Ustalar eşliğinde yemekler yapılırken; özel içecekler hazırlandı. Uzman konuk, akademisyenler ve usta şeflerin liderliğinde söyleşi, panel ve demonstrasyonlar dans, müzik, eğlence eşliğinde gerçekleştirildi.
Yorum Yazın