TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Güzeloğlu, 'Hasta bekleme salonları kısa sürede tamamlanacak'

16'ıncı Muhtar Saati toplantısında açıklamalarda bulunan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, yol yapımlarıyla ilgili ihalelere çıktıklarını 2 yıllık süre zarfında toplam 2 bin 158 kilometre yola sıcak asfalt sereceklerini ve bunun Türkiye'de ki büyükşehir belediyeleri arasında rekor olduğunu belirtti.
Güzeloğlu, 'Hasta bekleme salonları kısa sürede tamamlanacak'
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 'Muhtar Saati' uygulamasının 16'ıncısı gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen organizasyona Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, Vali Yardımcısı ve DİSKİ Genel Müdür V. Dr. Ahmet Naci Helvacı, Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürü Veysi Kanat, Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, kamu kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları ile mahalle muhtarları katıldı.

“Hasta bekleme salonları kısa sürede tamamlanacak”

Dicle Üniversitesi Hastanesi hasta bekleme alanının kiraya verilmesinden dolayı hasta yakınlarının mağdur durumda olduğunu ifade eden Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Dicle Üniversitesi’yle görüştüklerini ve hasta yakınları için yeni 400 metrekarelik alan tahsis ettiklerini söyledi. Bu alanda en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarının müjdesini veren Sayın Güzeloğlu, hasta yakınlarının dinlenebileceği sıcak çay ve kahve ikramının yapılacağı yeni bekleme salonunu bu yıl içinde hizmette açacaklarını dile getirdi. Dicle Üniversitesi dışında benzer çalışmayı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yürüteceklerine değinen Sayın Güzeloğlu, ayrıca hastane kantinlerini fiyat konusunda denetleyeceklerini, aşırı haksız kazancın önüne geçeceklerini vurguladı.

“1858 km kırsal mahalle yoluna asfalt serilecek”

2020 ile 2021’e dönük olmak üzere yol altyapılarında ihalelere başladıklarını ve 3 ihaleyi gerçekleştirdiklerinin bilgisini veren Sayın Güzeloğlu, kalan 15 ihalenin de yakın zamanda yapılacağını belirtti. 2 yıllık dönemde kırsal mahallelerde toplam bin 858 kilometre yola asfalt sereceklerini kaydeden Sayın Güzeloğlu, bunun Türkiye’de büyükşehir belediyeleri arasında bir rekor olduğunun altını çizdi. Kent merkezi dahil olmak üzere toplam 2 bin 158 kilometre yola sıcak asfalt sereceklerini ileten Sayın Güzeloğlu, kent merkezinde ki yolların genişliğinin 50 metre, kırsal mahallelerde ise 7 metre civarında olduğunu aktardı. Bugüne kadar hep ertelenen mahalle içi yollarda bu yıl itibariyle çalışma başlatacaklarını vurgulayan Sayın Güzeloğlu, Ergani, Çınar ve Hani ilçelerinde malzeme üretimi yapacak 3 konkasör tesisini kuracaklarını belirtti. Bu 3 ilçenin diğer ilçelerin mahalle yollarına malzeme üreteceğini ifade eden Sayın Güzeloğlu, 3 tesisin maliyetinin geçen yıllara göre oldukça düşük olduğunu kaydetti. Altyapı ve yol çalışmalarında bu yıl itibariyle gece gündüz mesai yapacaklarına değinen Sayın Güzeloğlu, günlük 18 saat çalışacaklarını ve böylelikle 6 aylık çalışmanın 12 aya tekabül edeceğini sözlerine ekledi.

“Elazığ depreminde evleri zarar gören vatandaşlara nakdi yardım yapacağız”

Elazığ depreminde Çermik ile Çüngüş ilçelerinin de etkilendiğine dikkat çeken Sayın Güzeloğlu, “Çüngüş’te 353 ağır ve 153 orta hasarlı bina bulunuyor. Yine Çermik ilçemizde 116 ağır ve 63 orta hasarlı bina mevcut. Bu 2 ilçede evleri zarar gören vatandaşlarımıza nakdi yardım yapacağız. Ayrıca Çüngüş ilçesinde depremde bazı kamu binaları da zarar gördü. Önlem amaçlı Hükümet Konağı ve Jandarma olmak üzere o binaları boşalttık” ifadelerini kullandı.

Sayın Güzeloğlu’nun konuşmasından sonra muhtarlar söz alarak mahallelerinin sorunlarını gündeme getirme fırsatı buldu. Muhtarlardan gelen sorulara kamu kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi ile DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları cevap verdi.
Yorum Yazın