TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Hastane duvarları grafitiler ile renkleniyor

Sokaklarda grafiti yapan bir grup genç, kurdukları 'Boyalı Eller' ajansı ile kanser hastası çocukların yattıkları hastanelerin duvarlarını renklendiriyor. Çocuklara neşe ve umut kaynağı olmak isteyen gençler onkoloji kliniklerinin duvarlarına birbirinden güzel grafitiler çiziyor.
Hastane duvarları grafitiler ile renkleniyor
İHA - Kanserli çocukların tedavi gördüğü hastanelerin duvarları 24 gönüllü genç tarafından grafiti sanatı ile renklendiriliyor. 'Neşeli Oda' adı altında proje başlatan gençler kurdukları 'Boyalı Eller' ajansı ile kanserli çocukların tedavi gördüğü onkoloji kliniklerinin duvarlarına grafiti yapıyor. Çocuklara biraz olsun neşe ve umut kaynağı olmak isteyen gençler onkoloji kliniklerinin duvarlarına birbirinden güzel grafitiler çiziyor. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı ( KAÇUV) ile ortak faaliyet yürüterek hastanede eksik olan cihazların tamamlanmasına yardım eden gençler, durumdan çocuklar ve aileleri kadar sağlık çalışanlarının da memnun olduğunu söyledi.

"Neşeli Oda" projesinin üyelerinden biri olan Gamze Yeşilbayrak yaptıkları sosyal sorumluluk projesini şöyle anlattı; "Neşeli Oda 24 gönüllü arkadaşın bir araya gelerek oluşturduğu sosyal sorumluluk projesi. Geçen sene bir araya gelerek oluşturduk biz bunu aslında. Ana amacımız kanser tedavisi gören çocuklarımızın yüzünde bir gülümseme oluşturmak. İlk olarak işimize KAÇUV''la bir araya gelerek başladık. Kanserli çocuklara umut vakfı ile beraber. Öncelikle KAÇUV'la bir araya gelerek bir bağış toplamamız gerekiyordu. O yüzden kasım ayında Kornet Otel'de bir etkinlik düzenledik parti yaptık. Ve tabi buna hazırlanırken uzun süren bir çalışma safhamız vardı. Toplanan bağışla bugün içinde bulunduğumuz aile evine destek olduk. Hem de boyalı ellerle bir araya gelerek çeşitli boyama faaliyetlerinde bulunduk. Çapa'da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Göztepe'de çocukların tedavi gördükleri alanlarda boyalı eller çeşitli grafik çalışmaları yaptı ve buları biraz neşelendirmeye çalıştık. Aynı zamanda mikroskop ve damar görüntüleme cihazı alarak da sağlık açısından onlara destek olmaya çalışıyoruz. Daha çalışmalarımız devam ediyor. KAÇUV'la, Boyalı Ellerle yeni etkinliğimizi de mayısta gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"Hem çocuklar hem aileleri çok memnun kaldı"
Projeden hem çocukların hem de ailelerinin çok memnun kaldığını söyleyen Yeşilyaprak, "Biz gördük çok eğleniyorlar oraya gittiklerinde. Çünkü onlar için çok eğlenceli söyleşiler yok orada aynı zamanda sağlık personeli doktorlarda çok memnun kaldı. Özellikle damar görüntüleme cihazı çok önemliydi onlar için. Çünkü kan alma süreci çok acılı bir süre. Biz onlara biraz bu süreci kısaltmayı hedefledik. Aynı zamanda ortamı birazda renklendirerek de çocukların orada olduğu süre boyunca hayatlarına neşe katmayı hedefledik aslında" dedi.

"Çocuklar oyuna çok muhtaç"
Grafiti yapan gençlerden Itır Erkeni ise kanser tedavisinin zorlu bir süreç olduğunu belirterek, "Kanser hem aile için hem çocuk için çok zorlu bir süreç uzun bir süreç. Güzel olan tarafı çocuk kanserlerinin iyileşme oranları çok yüksek ve nihai yardım edebileceğiniz oralarda çok fazla alan var. Çocuklar oyuna çok muhtaç, en önemli kısım orada oyun. Burada önemli olan psikolojik bir destek lazım. Sadece bu ilaçla olabilecek bir şey değil. Psikolojik desteğine biz de ucundan kıyısından dokunarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kaydetti.
Yorum Yazın