TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Hastane odasında nikah

Yalova'da bir çift, kanser hastası olan genç kadının annesine moral olsun diye hastane odasında nikah kıydı. Kanser hastası anne, nikahı yattığı yerden yaşlı gözlerle izledi.
Hastane odasında nikah
İHA - Yalova Devlet Hastanesi, mutlu olduğu kadar hüzünlü bir nikah törenine ev sahipliği yaptı.

14 yıldır kanser hastalığı ile boğuşan 55 yaşındaki Ayla Sakar, kısa bir süre önce enfeksiyon kaparak Yalova Devlet Hastanesi Onkoloji Servisinde yoğun bakıma alındı. Doktorların durumunun kritik olduğunu dile getirmesi üzerine Ayla Sakar’ın kızı Evra Sakar, nişanlısı Gökhan Akgün’e yazın yapılacak olan nikahı öne çekmeyi teklif etti.

Gökhan Akgün ise bu yoğun bakımdaki Ayla Sakar’a moral olacağı ve iyileşme sürecine katkı vereceği için düşünmeden teklifi kabul etti. Kısa süre içerisinde hazırlıklara başlayan çift, Yalova Devlet Hastanesi yönetiminden de gerekli izni aldı.

Hastaneye gelen gelin ve damat, davetlilerin alkışları altında tedavi gören anneleri Ayla Sakar’ın odasına girdi. Prosedür gereği yüzlerine maske takan ve dezenfekte olan genç çift annelerinin elini öptü.

Nikah memuru ve nikah şahitlerinin de gelişi ile hastane odasında genç çiftin nikahı kıyıldı. Ayla Sakar ise kızının mürüvvetini hasta yatağında yaşlı gözlerle izledi. Nikah sonrasında kızı ve damadı ile hatıra fotoğrafı da çektiren kadının mutluluğu gözlerinden okundu.

"İYİLEŞMESİNE BİR NEBZE DAHİ KATKI VEREBİLDİYSEK NE MUTLU BİZE"

Amaçlarının annelerini mutlu etmek ve ona moral sağlamak olduğunu vurgulayan çift, "Annem bir süreden beri hastanede olduğu için ona moral olsun diye nikahı öne çektik. Annem de buna çok sevindi. Kendisi çok mutluydu. Amacımıza ulaştık. İyileşmesine bir nebze dahi katkı verebildiysek ne mutlu bize" dediler.

Ayla Sakar’ın eşi Sacettin Sakar ise, "Eşim 2003 yılında kanser oldu. O zamandan beri tedavilerini sürdürüyoruz. Ancak 23 gün önce enfeksiyon kaptığı için eşimi Yalova Devlet Hastanesi Onkoloji Servisinde yoğun bakıma aldılar. Durumu da ağırlaştı. Bizde o nedenle kızımızın nikahını öne çektik. Bu nikaha annesinin de şahit olmasını istedik. O nedenle hastanede nikah kıydık" diye konuştu.

Hastanede tedavi gören hastalarda mutluluğa ortak oldular. Koridora çıkarak nikahın kıyılacağı odanın önüne gelen hastalar, genç çifti ve yakınlarını tebrik etmeyi de ihmal etmediler.
Yorum Yazın