TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Hatay'da acil çağrıların yüzde 97,5'i asılsız

Hatay Valisi Topaca, 112 Acil Çağrı Merkezine gelen aylık aramaların yüzde 97,5'inin asılsız ihbar olduğunu bildirdi.
Hatay'da acil çağrıların yüzde 97,5'i asılsız
Ozan Koltuk - Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü binasında yer alan, 7 gün 24 saat hizmet veren ve 112 sağlık, 177 orman ihbar hattı, 110 itfaiye, 122 AFAD, doğa koruma ve milli parklar birimlerinin bulunduğu 112 Acil Çağrı Merkezini ziyaret etti.

Topaca, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 112 Acil Çağrı Merkezine gelen aramalarının sadece yüzde 2,5'inin gerçek ihbar olduğunu söyledi.

Asılsız çağrıların çağrı merkezleri için önemli bir sorun olduğuna dikkati çeken Topaca, şunları belirtti:
"Merkeze yüzde 2,5 oranında gerçek çağrı var. Bunun yüzde 97,5'i de değişik şekillerde bilgi almak gibi veya sıkıntıdan vatandaşımızın aradığı çağrılar oluyor. Gerçek ihbarın çok düşük olması düşündürücüdür. Bizim vatandaşlarımızdan beklentilerimiz bu tür yerleri gereksiz yere meşgul etmemeleri. Bu tür şeyler iyi bir vatandaşın yapacağı iş değildir çünkü hakikaten gerçek anlamda yardım isteyen vatandaşların da işini aksatmış, geciktirmiş olur."

5 birim aktif
Topaca, asılsız ihbar sorununun önüne geçilmesi için herhangi bir cezai yaptırım bulunmadığını ancak arayan kişilerin adres ve numara bilgilerinden yola çıkılarak valilik kararıyla sınırlamalar getirilebileceğini söyledi.

112 Acil Çağrı Merkezlerinin gelişmiş ülkelerde uygulanan bir çalışma olduğunu hatırlatan Topaca, tek merkezde toplanan birimlerin, saniyeler içerisinde arayanın bilgilerini ilgili kurumlara pas ederek talep edilen gerek sağlık ekibi gerekse güvenlik veya yangın ekibini adreslere yönlendirdiğini belirtti.

Hatay'daki merkezin içerisinde 5 birimin aktif olduğunu dile getiren Topaca, kısa süre içinde emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerinin de dahil edileceğini sözlerine ekledi.
Yorum Yazın