TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Hayvanlara yem olan Tekirdağ'ın meşhur karpuzuna destek

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, üreticinin elinde kalınca hayvanlara yem yapılan Tekirdağ’ın meşhur Ferhadanlı karpuzuna destek verdi. Başkan Eşkinat, mahalleden 10 ton karpuz alarak üreticiye destek oldu.
Hayvanlara yem olan Tekirdağ'ın meşhur karpuzuna destek
Fatma Güler - TEKİRDAĞ / İHA - Tekirdağ’ın karpuzu ile meşhur Süleymanpaşa ilçesine bağlı Ferhadanlı Mahallesi'nde karpuz üreticisi bu yıl zor günler geçirdi.

Fiyatı 5 kuruşa kadar düşen karpuzu satamayan üretici köy meydanına getirdiği makine ile karpuzu samanla karıştırarak hayvanlarına yem yapmıştı. Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, İHA'nın gündeme getirdiği haber üzerine karpuz üreticisine destek olmak için mahalleye gitti.

Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Başkan Eşkinat, vatandaşlarla karpuz kesip yedi. Başkan Eşkinat, daha sonra karpuz satıcısı ile yaptığı pazarlıktan sonra 10 ton karpuz aldı. Satın alınan 10 ton karpuzun her gün yüzlerce kişiye yemek dağıtılan Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Aşevi'nde vatandaşlara ikram edileceği belirtildi.

EKREM EŞKİNAT: "TARLADA KARPUZU BIRAKMAMAK İÇİN BİR KATKI VERMEYE GELDİK"
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, yerli karpuz üreticisine destek olmak ve onlara katkı sağlamak için Ferhadanlı’ya geldiklerini belirterek, "Yardım amaçlı değil, tarlada karpuzu bırakmamak için bir katkı vermeye geldik. Çiftçinin alın teri göz nuru bu. 1 sene bekliyor. 1 senenin sonunda ürün tarlada kaldığı zaman bu milli servet kaybı. Onun için bizim aş evi kanalıyla Süleymanpaşa’da yaşayan vatandaşlara dağıtılmak üzere bu karpuzları satın aldık. Amacımız üreticiye katkıda bulunmak. Kooperatif kanalıyla ürettikleri karpuzu bir yerde toplayıp pazar oluşturmayı becerebilseler üretici olarak fiyatları da kendileri belirleyecekler. Ama böyle parça parça bir araya gelinemediği zaman alıcılar bu malın fiyatını aşağıya doğru çekiyorlar. Ondan sonra biz pahalı yiyoruz, onlar ucuz satıyor. Burada bu işin karlısı kim buna bakmak lazım. Onun için üretici bir araya gelecek gücünü birleştirecek kendi kooperatifine mal dökecek o kooperatif kanalıyla da piyasayı ayarlayacak. Bu işin doğrusu bu. Bu işi zarar ede ede becereceğiz" dedi.

Ferhadanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Ahmet Günay, her yıl mecburen karpuz ektiklerini ama hep zarar ettiklerini söyleyerek, "Şimdi benim köyümde karpuz üretiliyor. Canla başla bir şeyler yapıyor. Bir de devlet diyor ki çiftçinin neyi para etmiyor. Buğdayı yapmıyor, ayçiçeği yapmıyor, soğanı yapmıyor. Alternatif ürün alternatif ürün dediler ektik karpuzu. E karpuz o da para yapmıyor" diye konuştu.

Ferhadanlı Mahallesi Muhtarı Orhan Akbaş, Belediye Başkanının yerli karpuz üreticisine destek olmasından dolayı memnun olduğunu ifade ederek, "Ekrem başkan bugün köyümüze geldi. Karpuz pazarını yerinde inceledi. Bu yıl fiyatın düşük olduğunu duymuş. Maddi manevi en ufak bir katkımız olursa diye bizden karpuz aldı. Başkanıma çok teşekkür ediyorum köyüm adına" dedi.
Yorum Yazın