TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

HDP önünde 15'inci gün: Aile sayısı 38 oldu

HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi 15’inci gününde de sürerken, ailelerin sayısı 38’e yükseldi.
HDP önünde 15'inci gün: Aile sayısı 38 oldu
OGÜNHaber Özel / Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN - Çocuklarının terör örgütü tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle Diyarbakır HDP il binası önünde eylemlerini sürdüren ailelerin bekleyişi sürüyor.

Eylemde 15'inci güne girilirken, bekleyen aile sayısı ise 38 oldu.



Türkiye Cumhuriyeti'nin şefkatli ellerine teslim olun

Eylemci ailelerden Üzeyir Nergiz 2014 yılında Kars'ta üniversite okurken kaçırılan kayını Osman Etiğ için burada olduğunu belirterek, "Ben ölümü bile göze alıp geldim. Osman'dan babasını kaybettikten sonra haber alamadık. Hayata mı değil mi bilmiyorum. Daha önce yeğenim de kandırıldı. Onu da biz bir şekilde dağ başından getirdik. Şu anda dağ başında bombalanan bölgelerdeki kişiler de bir an önce bıraksınlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin şefkatli ellerine teslim olsunlar." diye konuştu.

Terör örgütünün gençleri kullandığını ifade eden Nergiz, sahipsiz gençlerin özellikle seçildiğini vurgulayarak, "Biz barış istiyoruz biz savaş istemiyoruz. Bugün herkes barış isterse her şey çözülür." diye ekledi.

4 yıl önce çalıştığı tekstil fabrikasından terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığı iddia edilen Ece Taş’ın babası Cabir Taş da kızının Kobani’ye kaçırıldığını iddia ederek eyleme katıldı.

Taş, her siyasi partinin desteğini beklediğini  söylerken, "4 senedir kızımdan hiçbir haber alamadım. Kızım, İstanbul Güngören'den kaçırıldı. Allah hiç kimseyi evladıyla sınamasın. Bu işe bir çözüm bulunsun. Kızıma sesleniyorum, senin arkanda duran bir baban var. Ne olur evine dön." diye konuştu.



Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği'nden eylemci ailelere destek

Eylemci ailelere bir destek de Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği'nden geldi.



Anadoluyu kadınların ayakta tuttuğunu belirten, Türk Dünyası Yörük Birliği Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "Dünyanın neresine giderseniz gidin anne her yerde annedir. Annenin sevgisinin önünde dünyanın hiçbir kuvveti duramaz.Türkiye'deki bütün Yörük Türkmen Dernekleri olarak, annelerimizin acısını paylaşmaya geldik." diye konuştu.

Haberi Düzenleyen: Kübra Yaşar

Video Montaj: Fatih Mehmet Kayalı
Yorum Yazın