TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

HDP pkk silahlarının arkasına saklanmasın

AK Parti İstanbul 3. bölge milletvekili adayı Mehmet Metiner, 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin alacağı oylar şaibeli, silah zoruyla ve tehditle alınacak oylardır. Bu da demokratik siyasetle bağdaşmaz. HDP, tehditle oy toplamasına rağmen barajı aşamayacak dedi.
HDP pkk silahlarının arkasına saklanmasın
İSTANBUL /İHA - AK Parti İstanbul 3. bölge milletvekili adayı gazeteci yazar Mehmet Metiner, Merter’de bir iş yeri açılışına katıldı. Açılışta yoğun bir ilgi gören Metiner, vatandaşların isteğini geri çevirmeyerek fotoğraf çektirdi. Gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Metiner, özellikle geçtiğimiz günlerde bir gazetenin Mısır’ın devrik lideri Muhammed Mursi için attığı “Yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanına idam” manşetine ve HDP’ye sert sözlerle yüklendi.

“YEDİ DÜVEL AK PARTİYE KARŞI BİRLEŞMİŞ”
7 Haziran seçimleriyle yeniden ve daha güçlü bir şekilde iktidar olacaklarını belirten Metiner, “Şu an yedi düvele karşı mücadele veriyoruz. Sahada da bunu görüyoruz. AK Parti’nin karşısında diğer partiler ve onların yanında eski Türkiye koalisyonu oluşturan ulusal statükocular var. Paralel medya, doğan medya, bir araya gelmesi imkânsız olan güçler, bize karşı birleşmiş durumdalar. Ama biz halkımıza inanıyor ve güveniyoruz. Görünen o ki AK Parti’yi güçlü bir şekilde meclise taşıyacaklar. Halkımızdan yana hiçbir kuşkumuz yok” dedi.

Metiner, bir gazetenin attığı başlığa da tepki göstererek, “Akıllarını başlarına devşirsinler. 7 Hazirandan sonra çok daha sert tepkiler gelecek. O yapılan alçaklığı doğan meydanın yanına kalmaz. Mesaj verilmek istenen kişi, Mursi üzerinden Recep Tayyip Erdoğan’dı. Bu milleti de enayi, yerine koymasınlar. Daha önce de yapmış oldukları alçaklıkları da cumhurbaşkanımızı tehdit etme alçaklığının da hesabını soracağız” şeklinde konuştu.

“MUHALEFET YERLERDE SÜRÜNÜYOR”
Muhalefet partilerinin de AK Parti karşısında yerlerde süründüğünü kaydeden Metiner, “Ben CHP’nin daha önce almış olduğu oylarının üstüne çıkacağını zannetmiyorum. MHP yerinde sayıyor. HDP barajın altında görünüyor. Ama HDP’yi barajın üstüne çıkarmak için her türlü hile ve kumpası kuruyorlar. Özellikle de HDP bürolarına yönelik saldırılar üzerinden bir mağduriyet alanı oluşturmaya çalışıyorlar. Yani HDP’den kaçan Kürt oylarını tekrar HDP’ye yöneltmek istiyorlar. Ama Kürtler bu kirli ittifakın, kirli kumpasın farkındalar. HDP’nin baraj altında kalacağına inanıyorum. Halkın AK Parti’yi güçlü bir şekilde meclise taşıyacağından hiç kuşku duymuyorum. Sahadan edindiğim izlenim de bu” dedi.

“HDP, PKK SİLAHLARININ ARKASINA SAKLANMASIN”
Mehmet Metiner, HDP’nin özellikle Güneydoğu bölgesinde tehditle vatandaştan oy topladığını ifade ederek, “Silah marifetiyle yapılan tehditler kısmi ölçüde bir sonuç verebilir. Ama HDP’ye hodri meydan diyorum. PKK’nın silahlarının arkasına saklanmasınlar. Meydana çıksınlar etleri butları neymiş o zaman görürüz. HDP’nin Kürtlerden alacağı oy çok küçük düzeylerdedir. Bunu bildikleri için PKK’nın silahları üzerinden köylere giderek ilçelerde çok sıkı ve sistematik bir tehdit politikası izliyorlar. Aşiretleri, köyleri, muhtarları tehdit ediyorlar. İstanbul gibi yerlerde bile bu tehdit ve şiddet politikalarını sürdürüyorlar. HDP, Kürtler nezdinde itibarı olan bir parti değildir. Aksini iddia ediyorlarsa silahlarını bırakıp gelsinler, bakalım o zaman yüzde kaç oy alacaklar. Haram oylarla devşirilen bir siyasi çalışmadan söz ediyoruz. 7 Hazirandan sonra HDP’nin alacağı oylar şaibeli, silah zoruyla ve tehditle alınan oylardır. Bu da demokratik siyasetle bağdaşmaz. Bu tehdide rağmen ben HDP’nin barajı aşamayacağı kanaatindeyim. HDP’nin Kürtlerde karşılığı başkalarının sandığı kadar değildir. PKK’nın silahları olmasa yüzde 5 oy bile alamazlar. Başka türlüsünü iddia ediyorlarsa o silahların arkasına saklanmadan karşımıza çıksınlar” diye konuştu.

KÜRTLERİN LİDERİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR
Kürtlerin seçimlerde AK Parti’yi destekleyeceğini ifade eden Metiner, “Kürtlerin yegâne partisi AK Parti’dir. Kürtlerin yegâne lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Türkiye’de Kürtler adına ne yapılmışsa Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti sayesinde yapılmıştır. Kürtler de bunun farkında ama HDP baskıyla şiddetle haram oylar devşirmeye kalkıyor. Buna rağmen barajın altında kaldığını görecekler elbette. Barajın altında kalacaklarını gördükleri için de HDP bürolarına yönelik saldırılar başladı. Bunun da bir provokasyon olduğunu bu ülkenin Kürtleri görüyorlar. HDP’den kaçan oylar bu saldırılar dolayısıyla HDP’ye akıtılmak isteniyor. Ama bu nafile bir uğraştır.” dedi.
Yorum Yazın