TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Herkes İçin Bol Bol Hemsball

Dezavantajlı bölgelerde yer alan gençlerin boş zamanlarında sportif faaliyetlerini geliştirmelerine yönelik çalışılan Herkes İçin Bol Bol Hemsball projesi İstanbul Valiliği, İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) ve Herkes için Spor Federasyonu taraflarınca imzalandı.
Herkes İçin Bol Bol Hemsball
Salih Berktaş - Dezavantajlı bölgelerde yer alan gençlerin boş zamanlarında fiziksel ve zihinsel gelişmelerinde olumlu yönde etki edebilecek sportif çalışmaları özendirmek, bu sayede kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak ve sosyal anlamda topluma uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için geliştirilen “Herkes İçin Bol Bol Hemsball” 2015-2016 eğitim öğretim yılının Nisan-Haziran aylarında Küçükçekmece, Bakırköy, Bahçelievler ilçelerinde pilot olarak uygulanacak.

2011 yılında Murat Altınay tarafından bulunan ve Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından geliştirilen hemsball hem yüzde 100 yerli bir Türk sporu hem de çocuklara temel motor aktiviteleri geliştirmek, düzgün duruş, jimnastik ve atletik özellikler kazandırmak gibi birçok faydası var. Proje, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal ve Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba tarafından İAÜ Florya Kampüsü’nde imzalandı.

“HEMSBALL, TOPLUMUN HER KESİMİNE ULAŞABİLEN BİR SPORDUR”
İstanbul Valiliği olarak bu tip sosyal sorumluluk projelerine çok önem verdiklerini dile getiren İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, “İstanbul Valiliği olarak toplumsal konuları ilgilendiren birçok alanda projeler geliştiriyoruz. Spor da bizim en önem verdiğimiz alanlardan birisi. Klasik spor dallarının bazılarında toplumun her kesimine ulaşmak mümkün olmuyor. Yerli spor branşımız Hemsball ise çok basit bir şekilde her yerde ve her kesimin oynanabileceği aynı zamanda da birçok faydasını görebileceğimiz bir spor. Yaygınlaştırmak için de elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Pilot okullarda bunu uyguladıktan sonra önümüzdeki yıl tüm İstanbul’a yaymak için çalışmalarımız başladı. Zaten İstanbul’daki tüm okullarımızı Hemsball’a tanıştırabilirsek Türkiye’deki öğrencilerin yaklaşık yüzde yirmisini tanıştırmış oluyoruz” dedi.

“İSTANBUL VALİLİĞİ İLE EN ÇOK PROJE YAPAN BİZİM ÜNİVERSİTEMİZ”
“İstanbul Valiliği ile en çok proje yapan İstanbul Aydın Üniversitesi’dir” diyen İAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, “Takdir edersiniz ki üniversitemiz sosyal sorumluluk anlamında sosyal, bilimsel, fen ve teknolojik gibi konularda birçok projelere imza attı. Ortalama yılda 150 civarında proje üretiyoruz. Çocuklarımızın şekillenebilmesi için üniversite zamanlarını beklemek doğru değil. Daha okul öncesi eğitimlerinden başlayarak yeteneklerini ve eğilimlerinin ortaya çıkararak o doğrultuda eğitim vermemiz gerekir. Bu projenin de bizim için en büyük anlamı gelecek nesillere şimdiden kurgulamak olduğudur” şeklinde konuştu.

“YERLİ SPOR BRANŞIMIZI ULUSLARARASI DÜZEYE TAŞIMAK İSTİYORUZ”
Açılış konuşmasında yerli spor branşı Hemsball için verdikleri destekle gururlandıklarını ifade eden İAÜ Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, “Sporun faydalarının bu kadar fazla olduğu gerçeğiyle birlikte bu projede yer almaktan dolayı oldukça gururluyuz. Projeyle amaçlanan dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin her yerde oynayabilecekleri Hemsball’u üniversite olarak eğitim fakültelerimizde de bir ders olarak işleyip, çocuk oyunları çerçevesinde yerleşmesini sağlamak diğer yandan da yerli spor branşımız Hemsball’u uluslararası arenada da bilinen ve tanınan bir spor dalı yapma çabasının bir parçası olmak istedik” diye konuştu.

“HEMSBALL İLE 3 YAŞINDAN 93 YAŞINA KADAR HERKESE ULAŞABİLİYORUZ”
“Bu projeyle birlikte aslında istediğimiz, 3 yaşından 93 yaşına kadar kendiyle barışık bir toplum oluşturabilmek” diyen Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba da, “ Çünkü bu oyun gerçekten 3 yaşından 93 yaşına kadar herkesin oynayabileceği bir oyun. Bunların yanısıra oyun hem Alzheimer’a, hem de otistik ve engelli çocuklara çok iyi geliyor. Bu sayede de toplumun her kesimine ulaşmak istiyoruz. Projeyi destekleyen herkes aslında projeyle birlikte sağlıklı, kendiyle barışık, eğitimi yüksek bir toplum hedefliyor. Türkiye şu anda obezitede dünya sınırlarına ulaşmak üzere. Her yerde ve her zaman oynayabileceğiniz bu oyunla aslında herkes için spor diyebilir ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakabiliriz” ifadelerini kullandı.

Hemsball oyuncularından İstanbul Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrencilerinden Kerem Gürbüz Hemsball’ın nasıl bir oyun olduğunu detaylı bir şekilde anlattıktan sonra , “İki yıldır Hemsball oynuyorum ve okulda yaptığımız turnuvalarda da dereceler aldım. Çok zevkli bir oyun o yüzden hem seviyorum hem de daha iyi olmak için ilerletmek istiyorum” dedi.
Yorum Yazın