TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Çermik'in sokakları çamur içerisinde ilçede altyapı sorunu var

Diyarbakır’ın Çermik ilçesine bir dizi temaslarda bulunmak için giden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, burada esnafla bir araya gelerek sorun ve sıkıntıları dinledi.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Çermik'in sokakları çamur içerisinde ilçede altyapı sorunu var
Mehmet Aslan - HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Çermik İlçe Başkanı Ebubekir Akkılıç ve beraberindeki heyet, ilçede bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Çermik ilçesinde öncelikle Karadağ ailesinin taziyesine giden Dinç, burada merhumenin yakınlarına başsağlığı diledi.
Taziyeden sonra Çermik sokaklarını dolaşan Dinç ve beraberindeki heyet ilçe esnafını tek tek gezerek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Esnaf, sıcak bir şekilde karşıladığı Dinç’e ilçenin; altyapı, yol, su, elektrik, işsizlik, alım gücünün düşüşü, her gün yapılan zamlar ve zincir marketlerin çoğalması gibi sorunları aktardı.

İlçede yetkililerin hizmet noktasında zayıf ve şikâyetlere duyarsız kaldığını söyleyen esnaf, “Yol çalışmaları esnasında yol seviyesini dükkânların eşiklerinin seviyesi ile bir tuttuğu için en ufak bir yağışta birçok dükkân su altında kalıyor. Esnaf bu sıkıntıyı yetkililere söylemesine rağmen herhangi bir çözüm sunmuyorlar.” dedi.

Yaptığı esnaf ziyareti sonrasında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, kendilerine iletilen sorunları dile getirerek yetkililerin bu şikâyetlere duyarsız kalmamaları çağrısında bulundu.

“Çermik’in sokakları çamur içerisinde, ilçede altyapı sorunu var”
Diyarbakır İl Başkanlığı ve Çermik İlçe teşkilatı olarak Çermik esnafını ziyaret edip sorun ve sıkıntılarını dinlediklerini söyleyen Dinç, “Özellikle içerisinde bulunduğumuz krizden en çok etkilenen yerel esnafımıza geçmiş olsun dedik. Zor bir dönemden geçiyoruz. Dünya çapında da yaşanan ekonomik krizin ülkemizde de ciddi bir şekilde yaşanması vatandaşımızı olumsuz etkilemiştir. Çermik esnafının sorunları var. Özellikle ilçede altyapı sorunu var. Sokaklar çamur içerisinde, yollar noktasında ilçeye yeterince hizmet edilmemiş.” ifadelerini kullandı.

“Yerli esnafımızdan alışveriş yapalım”
Esnafın şikâyetlerini dile getiren Dinç, “Zamların sürekli yapılması ve bunun önüne geçilememesi, piyasada ki güvensizlik ortamı, satışın olmaması ve satılan malın da yerinin doldurulamamasıdır. Esnafın bulunduğu çarşıya giriş-çıkışlar neredeyse yok denecek kadar az. İlçede yaşayan halkımıza çağrımız; Çermik’te bulunan 10’a yakın zincir marketlere kazandırılan para ilçemize değil batıda bulunan mega kentlere gitmektedir. Bu yüzden yerli esnafımızdan alışveriş yapalım. Hükümete de çağrımız, kendi üretimimizi yapıp dışa bağımlılıktan kurtulalım ki bu hayat pahalılığı son bulsun.” dedi.

Yaptığı esnaf ziyaretinin ardından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir’i ziyaret eden Dinç, burada esnafın ve ilçenin sıkıntıları hakkında görüş alışverişinde bulundular. Ziyaret karşılıklı teşekkür ve temennilerle son buldu.
Yorum Yazın