TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Hükümlü ve tutukluların el emekleri sergilendi

Hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen ürünlerden oluşan sergi Bakırköy Meydanı’nda düzenlenen törenle açıldı. Sergide denediği bir deri ceketi satın alan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un, 'Parayı valimiz ödeyecek' demesi renkli görüntüler oluşturdu.
Hükümlü ve tutukluların el emekleri sergilendi
İSTANBUL / İHA - Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İş Yurtları Kurumu Ürün ve El Sanatları Sergisi İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de katılımıyla Bakırköy Meydanı’nda açıldı.

Açılışa Vali Şahin’in yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Sergide tutuklu ve hükümlülerin ürettiği ürünler sergilendi. Sergi büyük beğeni topladı.

Törende bir konuşma yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Bizim üniversitede derslerde gördüğümüz infaz sistemi dünyada iki ana esas sitemine dayanıyordu. Birincisi caydırıcılık, ikincisi ıslah edici sistem bu sistemlerden bizim benimsediğimiz ıslah edici olması oldu. Yani bir şekilde suça kırışmış insanları topluma yeniden kazınılmasını sağlayıcı onları bir takım ıslah etme yönünde faaliyet ve eğitimle buluşturup topluma döndüklerinde kendilerine güveni olan ve topluma faydalı olacak bireyler geliştirmektir. Artık iş yurtları sayesinde bunu çok daha iyi hale getirdik” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Vasip Şahin ve konuklar standartları gezdi. Bir stantta İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Vali Şahin ve Selami Altınok stantlarda bulunan deri ceketi denedi. Altınok giydiği ceketi 260 TL’ye satın aldı. Bu sırada Altınok’un “Parayı valimiz ödeyecek” demesi renkli görüntüler oluşturdu.
Yorum Yazın