TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Husumetli aileler barıştırıldı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 3 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kavganın ardından başlayan husumet davası, ilçede görevli kurum yöneticileri ile kanaat önderlerinin araya girmesi sonucunda barışla noktalandı.
Husumetli aileler barıştırıldı
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 3 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kavganın ardından başlayan husumet davası, ilçede görevli kurum yöneticileri ile kanaat önderlerinin araya girmesi sonucunda barışla noktalandı.
Edinilen bilgiye göre, Kulp ilçesi Kayahan Mahallesi’nde ikamet eden Kocaağa ailesi ile Muş ili Üçevler köyünde ikamet eden Biçici aileleri arasında, Kulp ilçesi Konuklu Mahallesi yakınlarında 9 Haziran 2013 tarihinde yol verme kavgasında 3 kişinin darp edilmesi ve ardından 13 Haziran 2013 günü Muş’un Kayalısu köyü Serpil Tepe mevkiinde silahlı saldırı sonucu 2 kişinin yaralanması ile başlayarak daha sonra her iki aile arasında zaman zaman taşlı ve sopalı saldırılara neden olan husumet ilçede görevli kamu kurum yöneticileri ve kanaat önderlerinin araya girmesi ile sona erdirildi. Kulp ilçesi Kayahan Mahallesi’nde Biçici ve Kocaağa ailelerinin ileri gelenleri ve olaya karışanları bir araya getirmek, husumeti bitirmek amacıyla Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kulp İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Dr. Yusuf Küçükbaşol, Diyarbakır İl Jandarma Komutan Yardımcısı Binbaşı Orhan Yurdakul, Kulp ilçesinin kanaat önderleri ile köy muhtarları aileler arasında kan davasının büyümemesi ve barış ile sonuçlanması aile fertlerini bir araya getirdi.
Kanaat önderlerinden Hamit Şimşek Kur’an-ı Kerim okuduktan sonra yaptığı konuşmada, "Aziz cemaat, Allah hepimizi gerek bu dünyada, gerek ebedi olan hayat ahirette mutluluk, huzur muhabbet nasip eylesin. İnşallah, barışta hayır vardır, efendilerin efendisi bir hadislerinde ’Sizin en hayırlınız, insanlara en çok faydası dokunanınızdır, sizin en kötünüz ise insanlara kötülük edeninizdir’ diye buyurmuştur. Burada altını çizmek istediğim bir husus var, Müslüman dememiştir, insanlık demiştir, muhatap insandır, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun, hepimiz birbirimize saygı duymak zorundayız. Bu barış sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle taraflara teşekkür ediyoruz, musibetler hepimizin başına gelecektir. İnsan oğlu zayıftır, günaha meyildardır, lakin bizim ismet sıfatımız yoktur ki biz günah işlemeyelim. Her an hata ve günah işleyebiliriz. Allah razı olsun bizim kanaat önderlerimizden, bizim devlet erkanlarımızdan, bizim halkımızdan, devletiyle, halkıyla inşallah hep beraber birlikte hareket ederek, inşallah huzur bulacağız, hiç kimsenin hiç kimseye üstünlüğü yoktur, hiç kimsenin hiç kimseye ibadet dışında Allah’a bağlılık dışında üstünlüğü yoktur. Bunu herkes bilsin. Bir hata olmuştur, bir yanlışlık olmuştur, Allah buraya gelenlerden razı olsun. Eğer sizler barışa yanaşmasaydınız, kanaat önderlerimiz de bu barışı yapamazlardı. Onun için Allah’ım bizlere huzur nasip eylesin, fitneden bizi uzak tutsun" dedi.
Barışın hayırlı olmasını dileyen Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ise, "Bugün burada Kocaağa ve Biçici ailelerinin barışması için bir araya geldik. Bu barışta emeği geçen herkesten Allah razı olsun, darısı diğer barışmayı bekleyenlerin üzerine diyelim. İnşallah barış tüm yöremizde hakim olsun, hiçbir sebeple kan dökülmesin, yöremizin huzur ve sükunetli olmasını temenni ediyorum. Bugün burada olan herkesin Allah hayrını kabul etsin, hepinize bu konuda göstermiş olduğunuz gayretlerden ötürü ilçe kaymakamı olarak şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kocaağa aile fertleri ile Biçici aileleri, kanaat önderlerinin okuduğu salavatlarla Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek el sıkışıp husumeti barışla noktaladı.
Yorum Yazın