TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

İGDAŞ, okulları Erguvanlarla Renklendiriyor

İGDAŞ, çocukların çevre bilincini kazandırmak için Okullar Erguvanla Renkleniyor projesini hayata geçirdi.
İGDAŞ, okulları Erguvanlarla Renklendiriyor
İSTANBUL / İHA - İGDAŞ, öğrencilere çevre bilinci kazandırmak ve temiz havanın çevre ve insan üzerinde etkisini göstermek için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ‘‘Okullar Erguvanla Renkleniyor’’ kurumsal sorumluluk projesini başlattı. Kağıthane Hasbahçe İlkokulu’nda gerçekleştirilen proje tanıtımına İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

“İSTANBUL’UN SİMGESİNİ ERGUVANI OKULLARA DİKMEYE BAŞLADIK”
İGDAŞ hakkında öğrencilere bilgiler veren İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, dünyada havası en temiz olan illerden birinin İstanbul olduğunu dile getirerek ‘Okullarda Erguvanla Renkleniyor’ projesi ile daha da temiz olacağını söyledi. İstanbul’un simgesinin erguvan olduğu için okullara erguvan fidanları dikmeye başladıklarını söyleyen Aslan, amaçlarının büyüt okullara bu projeyi hayata geçirmek olduğunu belirtti. Bilal Aslan, öğrencilere yarın dünya çevre günü olduğunu hatırlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ise, “Çocuklarımızın bilgilendirilmesi, haberdar edilmesi daha çokta çevreyi daha fazla nasıl sahip çıkabileceklerini gösterilmesi lazım. Bunu da İstanbul’un simgesi olan erguvan ile gerçekleştireceğiz ve okullarımızı yeşile dönüşeceğiz” diye konuştu.

OKUL BAHÇESİNE ERGUVAN FİDANLARI DİKİLDİ
3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen projede doğalgaz kullanılmadan önce İstanbul’un gerçekleri “Cemre’nin Rüyası” isimli tiyatro oyunu ile sahnelendi. Temiz havanın insanlar üzerindeki önemine vurgu yapan oyunda öğrenciler eğlenerek öğrendi. Oyunun ardından öğrenciler İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ile birlikte okullarının bahçesine erguvan fidanları dikti. Düzenlenen etkinlikler sonunda çocuklara çevrenin önemi, nasıl fidan dikileceği ve erguvan fidanı hakkında bilgilerin yer aldığı kitapçık hediye edildi.

“TEMİZ HAVANIN BİZİM İÇİN ÖNEMİNİ ÖĞRENDİK”
Okula ilk defa fidan diktiğini söylene 4’üncü sınıf öğrencisi Fatma Aynur, “Fidan dikmeden öncede eğitim aldık. Orada Erguvan fidanının İstanbul’un simgesi olduğunu, temiz havanın aslında bizim için ne kadar önemli olduğunu öğrendik” dedi. Aynur, çevreyi korumak için de yerlere çöp atmadığını da söyledi.

Çevre etkinlik kulübünde görev yapan bir öğrenci de çevreye etkili olmak için bu kulübe katıldığını, okul bahçesini renklendirmek için de bugün burada görev aldıklarını belirterek, proje sonunda çok güzel bir sonuç ortaya çıktığını düşündüğünü dile getirdi.
Yorum Yazın