TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

İHH'nın fidanları toprakla buluştu

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği tarafından Akçakiraz Beldesi'nde hatıra ormanı oluşturulması amacıyla belirlenen alana fidan dikildi.
İHH'nın fidanları toprakla buluştu
Mehmet Aslan - Fidan dikimi için tertiplenen “İHH’nın Fidanları Büyüyor” adlı program öncesinde Kuranı Kerim tilaveti yer aldı ardından da İl Müftüsü Selami Aydın tarafından dua edildi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, 21 Mart Dünya Ormancılık Gün nedeniyle tertiplenen programların hafta boyunca devam edeceğini belirterek, “Tarım Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğümüzün özellikle bu haftayı fidan dikim etkinlikleri ile sürekli bir etkinlik olacak şekilde bir takım etkinliklerin yapılması şeklinde talimatları oldu. İHH’nın da bizden talepleri oldu. Biz de bu talebe kayıtsız kalmadık. Yetim çocuklarımızla birlikte fidan dikim etkinliğimiz oluyor. Yetimler bizlerin emanetidir. Bu emanetler bizim fidanlarla beraber büyüyecekler” dedi.

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya’da yetimlerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz” diyerek katkılarından dolayı Orman Bölge Müdürlüğüne ve İHH’ya teşekkür etti.

İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç ise günün önemine değinerek, “Anlamlı ve güzel bir gün. Bu güzel günde güzel ortamda güzel insanlarla beraber güzel bir etkinlik yapıyoruz. Bütün bu güzellikleri bir araya getiren rabbimize hamdolsun” dedi.

Konuşmaların ardından hatıra ormanında 500 fidan toprakla buluştu.

Programa Vali Erkaya Yırık’ın Eşi Ayşe Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Eşi Arzu Şerifoğulları, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın Eşi Hülya Göktaş ile Elazığ Belediyesi Kadın Meclis Başkanı Tuba Demirkıran da katılarak fidan diktiler.
Yorum Yazın