TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

İhlas Koleji öğrencisi 'Ersa Ofis Özel Altın' ödülünü kazandı

Bu yıl 7. si düzenlenen Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda Özel Marmara Evleri İhlas Ortaokulu öğrencisi Betül Kirez tarafından hazırlanan tasarım Ersa Ofis Özel Altın ödülünü kazandı.
İhlas Koleji öğrencisi 'Ersa Ofis Özel Altın' ödülünü kazandı
İSTANBUL / İHA - Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri organizatörlüğü, İstanbul, Ege ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin katkısıyla düzenlenen yarışmaya bu yıl rekor sayıda katılım oldu. 81 ilden 1153 öğrencinin 1500’ü aşkın tasarımını geride bırakan Betül Kirez son 23’e kalarak ödül almayı başardı.

Henüz 7. sınıf öğrencisi olan Kirez böylesine önemli yarışmada birçok tasarımı geçerek ödül aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Öğretmenlerinin teşvikleriyle tasarım yapmaya başladığını belirten Kirez, kendisine katkıda bulunan okuluna ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Özel Marmara Evleri İhlas İlk ve Ortaokul Müdürü Sebahattin Kazaz yaptığı açıklamada geleceğin tasarımcılarının yarıştığı organizasyonda ödül alan öğrencisini kutladı. Ayrıca Kirez’in başarılı bir öğrenci olduğunu da vurgulayan Kazaz, öğrencilerinin yeteneği olan bir konuda doğru yönlendirme ile başarıya ulaştığını belirtti.

Aylar öncesinden bu yarışmaya katılmak için hazırlanan tasarımlar önemli isimler tarafından değerlendirildi. Bu önemli isimlerden oluşan jüride Prof. Önder Küçükerman, Reşit Soley, Aziz Sarıyer, Jan Nahum, Mustafa Toner, Kaan Dericioğlu, Ahmet Kaleli, Didem Çapa, Fatih Kıral, Murat Armağan ve Renan Gökyay yer aldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından finale kalan 23 tasarım için İstanbul Ortaköy’de bulunan Esma Sultan Yalısı’nda ödül töreni yapıldı. Ekonomi Bakanı Müsteşarı İbrahim Şenel’in hazır bulunduğu ödül törenine TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, OAİB Başkanı Ahmet Kahraman ve sektörün önden gelen isimleri ile yoğun bir izleyici topluluğu katıldı.
Yorum Yazın