TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

İletişim ödülleri sahiplerini buldu

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu 12. İletişim Ödülleri, üniversite gençlerinin belirlemiş olduğu oylarla sahiplerini buldu.
İletişim ödülleri sahiplerini buldu
Salih Berktaş - Bu sene on ikincisi düzenlenen İletişim Ödülleri’nde çok renkli görüntüler yaşandı. En İyi Sanatçı Ödülü’nü alan Gülşen ve Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçı Ödülü’nün sahibi Ediz ödül töreninde sahne aldılar. Ödül törenine yılın en iyi spor programı ödülünü almak için katılan Telegol programı yorumcusu Ümit Karan da sahnede yaptığı röveşata vuruşuyla seyircileri coşturdu.

“KENDİNİZİ OLABİLDİĞİNCE ÇOK GELİŞTİRMELİSİNİZ”
Yılın En İyi Erkek Haber Spikeri Ödülü’ne layık görülen Serdar Cebe, “Gençlerin düşünceleri bizlerden çok daha iyi ve her şeyi daha iyi anlıyorlar. Bu yüzden üniversitenin ve gençlerin verdiği ödüller benim için çok başkadır. Basın yayından mezun olacak öğrencilere öncelikli olarak verebileceğim tavsiye, işin daha çok teknik kısmına yönelmeleri. Habercilik konusunda da, iletişim mezunu öğrencilerin imkânları var ise öncelikle yurtdışına gidip orada haberciliğin nasıl yapıldığını gözlemlemeliler ve Türkiye’deki sistemle kıyaslamalılar. Ne yazık ki mevcut koşullarda Türk gençleri mezun olduğu bölümün mesleğini icra edemiyorlar. Bu nedenle yalnızca üniversite bitirmek yetmiyor, kendinizi olabildiğince çok geliştirmelisiniz” dedi.

“GENÇLERİN FİKİRLERİ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
AKEV Onur Ödülü’nün sahiplerinden biri olan Sinan Bengier, aldığı ödülden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek şöyle devam etti,
“Yaklaşık kırk altı yıldır bu işi yapıyorum ve otuz senedir de tanınıyorum. Bu ödülleri aldıkça fark ediyorum ki ektiğimiz tohumlar güzel yeşermiş. İnsanlar üzerinde, yaptığımız işlerle iyi intiba bırakmışız ki gençler de bizleri bu ödüllere layık gördüler. Gençler sanıldığı gibi dünyadan bihaber değiller. Okuyup araştırıyorlar, kendilerini geliştiriyorlar ve bu sayede ülkelerine de farklı bir gözle bakıyorlar. Bu nedenle gençlerin fikirleri bizler için çok önemli” şeklinde konuştu.

“SEVMEDİKLERİ İŞLERİ YAPMASINLAR”
Yılın En İyi Hava Durumu Sunucusu Gökhan Abur, “Öncelikle gençlerin bu ödülü bana layık görmelerinden dolayı çok sevindim. Eğitimin her safhasında bulunmuş ve halen daha fırsat buldukça bulunmaya çalışan biri olarak bu ödülü almak benim için çok değerli. Hem benim hem de meslektaşlarım için meteoroloji dalında böyle bir ödülün Aydın Üniversitesi tarafından verilmesi bizim için çok güzel. Çok genç bir nüfusumuz var. Gençlerin sıkı çalışıp, kendilerini çok iyi yetiştirerek aradan mutlaka sıyrılmaları lazım. Bunun için de işlerini sevmeleri gerek. Kesinlikle sevmedikleri işleri yapmasınlar. Ben mesleğimi seviyorum ve bunun için de mesleğimi yapacak olan öğrencilere ön ayak olmaktan mutluluk duyuyorum. İşini sevenlerin başarılı olduğunu görmek de beni mutlu ediyor” ifadelerinde bulundu.

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ 12.İLETİŞİM ÖDÜLLERİNİ ALAN İSİMLER
İletişim ödüllerini alan isimler şöyle:
"Akev Onur Ödülleri: Can Gürzap, Göksel Kortay, Rasim Öztekin, Sinan Bengier. Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi: Denize En Çok Mavi Yakışır, Yılın En İyi Gazetesi: Habertürk, Yılın En İyi Haber Kanalı: Kanal 24, Yılın En İyi Kadın Spikeri: Şebnem Sunar, Yılın En İyi Erkek Spikeri: Serdar Cebe, Yılın En İyi Radyo Kanalı: Powertürk, Yılın En İyi Romantik Komedi Dizisi: Kiralık Aşk, Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncusu: Elçin Sangu, Yılın En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçısı: Barış Arduç, Yılın En İyi Gündüz Kuşağı Programı: Zahide Yetiş’le, Yılın En İyi Talk Show Programı: Beyaz Show, Yılın En İyi Spor Kanalı: NTV Spor, Yılın En İyi Spor Programı: Telegol, Yılın En İyi Sabah Haberi Programı: Günaydın Türkiye, Yılın En İyi Magazin Programı:Pazar Sürprizi,

Yılın En İyi Radyo Programı: Aleyna Emine Horasan, Yılın En İyi Yarışma Programı: İşte Benim Stilim, Yılın En İyi Kadın Sinema Oyuncusu: Ezgi Mola, Yılın En İyi Erkek Sinema Oyuncusu: Murat Boz, Yılın En İyi Tiyatro Oyunu: Kibarlık Budalası, Yılın En İyi Moda Dergisi: Vogue Türkiye, Yılın En İyi İnternet Haber Sitesi: Hürriyet, Yılın En İyi Dizi Yönetmeni: Hamdi Alkan, Yılın En İyi Hava Durumu Sunucusu: Gökhan Abur, Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı: Ediz, Yılın En İyi Sanatçısı: Gülşen, Yılın En İyi Sağlık Programı: Medikal, , Yılın En İyi Tartışma Programı: 5N1K Cüneyt Özdemir, Yılın En İyi Magazin Röportajı Ödülü: Yüksel Şengül, Yılın En İyi Fotoğrafçısı : Ümit Karalar, Yılın En İyi Ekonomi Ödülü: NTV Para, En İyi Komedi Sanatçısı: Serhat Kılıç, Yılın En İyi Drama Dizisi: O Hayat Benim, Sosyal Medya Fenomeni: Mehmet Burak Torun, Yılın En İyi Hafta sonu Haber Programı: Çalar Saat Hafta Sonu".
Yorum Yazın