TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

ILO, TİSK’i ziyaret etti

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryder, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nu (TİSK) ziyaret etti.
ILO, TİSK’i ziyaret etti
Fatma Güler - ANKARA / İHA - Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryder’ın da yer aldığı heyet, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nu (TİSK) ziyaret etti.

TİSK Genel Merkezi’nde gerçekleşen buluşmada, çalışma hayatındaki sorunlar ve gelişmelerle ilgili görüşler karşılıklı olarak paylaşıldı.

1965 yılından itibaren yürütülen TİSK-ILO işbirliğinin 50. yılında gerçekleşen buluşmada TİSK, ilk kez bir ILO Genel Direktörünü ağırladı.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu, toplantıda ILO’dan Türkiye’nin Suriyeli mülteciler sorunu ve Avrupa Birliği (AB) ile müzakereler sürecinde desteklerini talep etti.

Eyüboğlu, AB’nin Türkiye ile yürüttüğü müzakelerde ILO’nun Türkiye hakkında yaptığı eleştirileri öne sürerek 19. fasıl olan “istihdam ve sosyal politika” başlığını açmadığını hatırlatarak, ILO Genel Direktörü Ryder’dan bu konuda destek beklediklerini ifade etti.

Eyüboğlu, ILO’nun 100. yılında belirlediği yönetişim, standartlar, yeşil ekonomi, işletmeler, yoksulluğun sonlandırılması, çalışma hayatında kadın, ve çalışmanın geleceği inisiyatiflerine destek verdiklerini belirtti.

ILO Genel Direktörü Ryder, TİSK ile Türkiye’deki Suriyeli mülteciler sorunu ve iş sağlığı ve güvenliği başlıklı iki ortak konuda çalışma içerisinde olduklarını belirterek, dünya ülkelerine Türkiye’nin mülteci sorumluluğunu paylaşma çağrısında bulundu. Ryder, Türkiye’deki iş sağlığı konusunda iyileştirme çabalarına ve bu konuda da önleyici kültürün gerekliliğine dikkat çekti.

Ryder, TİSK’in 19. fasıl konusundaki talebi için kendilerinin işbirliğine açık olduğunu ve kolaylaştırma yönündeki rollerini oynayacaklarını kaydetti.
Yorum Yazın