TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

İnegöl’de şehitler gecesi

İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şubesi tarafından 'Şehitler Gecesi' düzenlendi. Geceye katılan Mısırlı Esma’nın ağabeyi Ammar Biltaci, kardeşinin şehadetini anlatırken duygulu anlar yaşandı.
İnegöl’de şehitler gecesi
BURSA / İHA - İnegöl İmam Hatip Lisesi çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, dernek başkanları, öğrenciler ve veliler katıldı. Programın ilk konuşmacısı "Hazreti Hamza" kitabının yazarı Şakir Kurtulmuş, "Şehitlerin efendisi olan Hazreti Hamza, şehadetiyle bize örnek olmuştur. Uhud harbinde şehit edildi. Peygamberimiz amcasının şehit olmasından büyük üzüntü duymuştur” dedi.

Yazar Mahmut Bıyıklı da Mavi Marmara gemisinde şehit edilen Furkan Doğan’ın hayatından bahsetti. Furkan Doğan’ın Filistin’deki Müslümanlara yardım etmek için Mavi Marmara’da yerini aldığını anlatan Bıyıklı, “Gemide şehit edildi. Furkan’ı ailesinden dinledik. Daha 4-5 yaşında geceleri namaza kalkarmış. Furkan, okul harçlıklarını yetim çocukların bakımı için bağışlardı. Furkan abdestsiz sokağa çıkmazdı“ diye konuştu.

"ESMA ŞEHİT OLMAYI 40 GÜN BEKLEDİ"
Mısır’da şehit edilen Esma’nın ağabeyi Ammar Biltaci ise, kardeşinin hayatını anlattı. Biltaci, “Bizler de eğer istersek şehitlik mertebelerine ulaşabiliriz. Şu anda ümmetimizin tamamı bu şekilde yaşamaktadır. İslam ümmetinde çok yerde şehitliği yaşayan bölgelerimiz var. Bu ülkeler Filistin, Bosna, Mısır. Mısır’daki 4 yıllık direniş bize sabırdan sonra başarıyı getirecektir. Bu 4 yılık direniş içerisinde kardeşim Esma’nın şehitliği daha önceki yanlışlıkların direniş halidir. Bu direnişin karşılığında her zaman gençlerimiz iyi olmanın çabası içerisindelerdi. Mısır’daki direniş yapan gençlerimizin tamamı imanla bu şehadeti süslemek için çaba gösterdiler. Bütün bu mukavemetlerin karşılığında zulüm ve mermilerin önünde gençlerimiz imanla durdular. 2013’de gelen askeri idare gençlerimizi teker teker toplayıp hapsetmesine rağmen bu direniş devam etmektedir. Kardeşim Esma, Rabia meydanında 40 gün hiç yerinden ayrılmadan şehadet şerbetini içti. Bütün İslam aleminde bu direniş gösterildi. Bu direnişimizde 401 bin gencimiz hapishanelere alındı, binlerce şehit verdik. Bu gençlerimiz Mısır’a sahip çıkıyor. Kardeşim Esma, yaşı küçük olmasına rağmen İslam ümmetinin tek bir beden olduğunun farkındaydı. Yaşı küçük olmasına rağmen bu direnişten asla vazgeçmedi. Bu meydanda direnişçilere karşı öldürüleceğine inanıyordu. Biz hala Firavun dönemini yaşıyor gibiyiz” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın