TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

İnegöl'deki bıçaklı cinayet davası

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 4 Mayıs 2014 tarihinde bıçaklanarak öldürülen şahsın katil zanlılarının yargılanmasına başlandı.
İnegöl'deki bıçaklı cinayet davası
BURSA / İHA - İnegöl ilçesinde 4 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen bıçaklı kavgada M.T adlı şahsın öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklu bulunan H.K. ile R.T’nin yargılanmasına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Tutuklu sanık H.K., savunmasında, olay günü düğüne giden sanık R.T.’nin kendisini arayarak bir tartışma olduğunu gelmelerini isteğini söyledi. Olay yerine gittiklerinde R.T.’nin M.T.’nin arkasından “şuna bak, artis artis yürüyor” diye söylendiğini ve sesini yükselttiğini bu sırada düğündeki bazı kişilerin, kendilerinin kavgaya geldiklerini zannederek saldırdıklarını söyledi. Bıçaklandığını söyleyen H.K., M.T. ile S.G.’nin kavgayı ayırmaya çalıştığını ve korunma
amaçlı yerdeki bıçağı eline aldığını ve bu sırada polisin geldiğini, kimseyi bıçaklamadığını söyledi.

Diğer sanık R.T. ise, olay günü gittiği düğünde kız kardeşinin arkadaş ortamından tanığı M.D. ile göz göze geldiğini, yanına gelen M.D.’nin ‘bir sorun mu var’ diyerek kendisini dışarı çıkardığını ve o sırada 8-10 kişilik bir grubun geldiğini söyledi. H.K.’yi aradığını ve bir süre sonra H.K.’nın M.T.’nın aracıyla geldiğini belirten R.T. kavga çıktığını, H.K’nın bıçaklandığını söyledi. H.K.’nın yerde bıçak bulmasına ve biraz ileriye fırlatmasına şahit olmadığını belirten R.T, kimseyi bıçaklamadığını söyledi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, H.K.’nin tutukluluk halinin devamına, serbest yargılanan R.T.’nin ise tutuklanması kararını verdi. Mahkeme 28 Ocak 2015 tarihine ertelendi.

4 Mayıs 2014 Kemalpaşa Mahallesi’ndeki bir düğün salonuna giden H.K. (31) ile M.T. (26) arasında belirlenemeyen nedenle tartışma çıkmış, bu iki kişinin düğün salonu önündeki kavgasına M.T.’nin arkadaşları da karışmış,
bıçakların kullanıldığı kavgada, M.T. göğsüne aldığı bıçak darbesi ile ağır yaralanmış, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.
Yorum Yazın