TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

IŞİD kimlik arayışındakilere bir fırsat sunuyor

Avrupa’dan ve Amerika’dan IŞİD’e olan katılımının bir kimlik arayışından kaynaklanabileceğini belirten İspanya’daki Murcia Üniversitesi Sosyal Antropoloji bölümü öğretim üyesi Dr. Giovanni Ercolani, IŞİD’in ortaya çıkmasında Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinin olduğunu söyledi.
IŞİD  kimlik arayışındakilere bir fırsat sunuyor
İSTANBUL / İHA - Irak ve Suriye’de aktif olan terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saflarında savaşmak için dünyanın çeşitli bölgelerinden katılım her geçen gün artıyor. Genellikle Avrupa’ya göç eden Müslümanların çocuklarında bir kimlik sıkıntısı olduğunu ve IŞİD’in de kimlik arayışındaki insanlar için fırsat olarak görüldüğünü belirten Dr. Giovanni Ercolani, IŞİD konusunu ele alırken, örgütün nasıl ortaya çıktığını ve kim tarafından finanse edildiğini sorgulamak gerektiğini belirtti. İspanya’daki Murcia Üniversitesi Sosyal Antropoloji bölümü öğretim üyesi Dr. Giovanni Ercolani, “Bir insan beyaz, siyahi, Müslüman, İstanbul’da ya da Avrupa’da yaşayan biri olabilir. Ama özellikle Avrupa’ya göç eden Müslümanların çocuklarında bir kimlik sıkıntısı olduğunu görüyoruz. Antropolojide bu durumları kendi kimliğini bulmak için bir yere katılma olarak tanımlarız. IŞİD, kimlik arayış sürecindeki insanlara bir fırsat sunuyor. Kimliklerini bulması açısından bir araç görevi görüyor olabilir” dedi.

IŞİD’in ortaya çıkmasında Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinin etkili olduğunu belirten Dr. Giovanni Ercolani, “IŞİD’in ortaya çıkışında dikkate almamız gereken önemli meselelerden biri oradaki sosyal durumun alt tabaklara yönelik olarak incelenmesi. IŞİD’in ortaya çıkmasında Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri etkili olabilir. Çünkü IŞİD, Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinin Esad’ı kontrol etmek ve yenmek adına kullandıkları bir araçtı. Ancak bugün itibariyle IŞİD’in onlara bağlı büyüyen bir konumda olup olmadığını sorgulamalıyız” dedi.

“MÜSLÜMANLAR EKONOMİK KRİZLERİN SEBEBİ OLARAK GÖRÜLÜYOR”
Charlie Hebdo saldırganlarının IŞİD’den ilham almış olabileceğini ancak doğrudan bir bağlantı içinde olmadıklarını da belirten Giovanni Ercolani, “IŞİD’le Charlie Hebdo saldırıları arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu düşünmüyorum. Avrupa şu anda çok büyük bir ekonomik kriz içerisinde ve siyasetçiler Avrupa’da yaşayan Müslüman kesimi ekonomik krizlerin sebebi olarak gösteriyor. Karşıt görüşler ortaya sürülüyor. Aslında bu yanlış. Müslümanların Avrupa’da yaşamasını ekonomik sorunla ilişkilendirmek doğru değil. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki Avrupa sürekli değişim içerisinde. Bundan 20 yıl önce İtalya’da İtalyan olmakla şimdi İtalya’da İtalyan olmak arasında çok büyük bir fark var” dedi.
Yorum Yazın