TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

İskender kebap isimlerini kullanırken dikkat uyarısı

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, bazı İskender dönerinin türevleri olan isimlerin Türk Patent Enstitüsünce tescilli marka olarak belirlendiğini ve uyarıda bulunulan isimlerin idari yaptırımlara karşı kullanılmaması gerektiğini duyurdu.
İskender kebap isimlerini kullanırken dikkat uyarısı
İZMİR / İHA - Aliağa Esnaf Sanatkar Odası Başkanı Hüseyin Ekren yaptığı yazılı açıklamada, İskender isminin kullanıldığı bazı noktalara dikkat çekti.

Belirtilen isimlerin kullanılmasının kişileri idari yaptırımlarla karşı karşıya getirebileceğine vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi: "İskender dönerinin türevleri olan İskender, İskender kebabı, Hakiki İskender kebabı, Bursa İskender kebabı, İskender kebapçısı, Kebapçı İskender, Bursa Kebapçı İskender, Bursa İskender Kebapçısı isimli markaların, 26/12/1996 tarihinde Türk Patent Enstitüsünce tescil edilmiş olduğu ve marka sahiplerinin izinleri alınmaksızın Türkiye genelinde haksız olarak kullanılmasının marka ihlaline sebep olacağı belirtilmiştir.

Marka tescillerinden doğan hakların kapsamı, Türk Patent Enstitüsü’nün 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’de düzenlenmiş olup, marka tescillerinden doğan haklar münhasıran marka sahiplerine ait olmaktadır. Bu nedenle, odamız üyesi esnaf ve sanatkarlarımızın imal ettikleri ürünlerde İskender dönerinin türevleri olan belirtilen tescilli markaların ismini kullanmamaları, idari yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları için bu konuya dikkat etmeleri gerekmektedir.”
Yorum Yazın