TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

İslam'a hakaret eden meclis üyesini pankartla kınadılar

Adana’da, İslam’a hakaret eden CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ali Aydoğan’a tepki gösteren esnaf, işyerlerinin bulunduğu işlek bir caddenin önüne hakareti kınayan pankart astı.
İslam'a hakaret eden meclis üyesini pankartla kınadılar
Fatma Güler - ADANA / İHA - Zabıta görevlilerinin pankartı indirmek istemesi üzerine direnen cadde esnafını, Ali Aydoğan’ın kesinlikle partiden ihraç edileceğini bildiren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ikna etti.

Seyhan Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Ali Aydoğan, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından “Yalancı Muhammed’e ve onun uydurduğu Tanrı’ya inancımız yok” yazılı bir paylaşımda bulundu. Aydoğan’a tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine CHP yönetimi, Aydoğan’ı kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etti.

Aydoğan’a bir tepki de Seyhan ilçesindeki Saydam Caddesi’nde bulunan esnaflardan geldi. Mahalle esnafı, işlek caddenin üzerine “Dinimize ve Peygamber Efendimize hakaret eden Seyhan Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Ali Aydoğan’ı kınıyoruz” yazılı pankart astı. Esnaflardan Eymen Ökmen, dün saat 17.00 sularında pankartı astıklarını, daha sonra da Seyhan Belediyesi bünyesindeki zabıta görevlilerinin pankartı indirdiğini söyledi. Zabıtalarla tartıştıktan sonra pankartı tekrar astıklarını anlatan Ökmen, “Gerekirse arbede çıkarırız ama sökemezsiniz dedik. Biz küfür etmedik. Ali Aydoğan’ın hakaretlerini kınadık” diye konuştu. Bir süre zabıta müdürleriyle görüşen Ökmen, pankartın indirilmesine izin vermeyeceklerini aktardı.

Öte yandan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da cadde esnafını telefonla ikna etmeye çalıştı. Karalar, Ali Aydoğan’ın partiden kesinlikle ihraç edileceğini bildirerek, esnafı ikna etti. Daha sonra cadde esnafı kendi astıkları pankartı, kendileri indirdi.
Yorum Yazın