TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Isparta’da CHP’den T.C. eylemi

ISPARTA (İHA) – Isparta CHP İl Teşkilatı üyeleri, Sağlık Bakanlığı’na ait kuruluşların tabelalarından “T.C.” ibaresinin kaldırılmasını protesto etti.
Isparta’da CHP’den T.C. eylemi

Ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hizmet binası önüne gelen CHP’liler, protesto gösterisi düzenledi. CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta’nın böylesi bir kötü olaya örnek teşkil ettiğini belirterek, "Isparta’da Sağlık Bakanlığı’na bağlı çeşitli kuruluşlarda, Ziraat Bankası’nda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde ‘T.C.’ ibaresini kimden güç alarak kaldırdınız? Bunun sorumluları kimdir?" dedi.

“Devletin simgelerini koruyalım” diyen Şenol, “Akil adamlar aracılığıyla oluşturmak istedikleri bölücü anayasayla T.C.’yi yok etmeye çalışmaktadırlar. Bizlere düşen T.C.’ye sahip çıkmak, devletin üniter yapısın korumaktır” diye konuştu.

T.C. ibaresini kaldıran kamu kurumları hakkında illaki suçu duyurusunda bulunulması gerekiyorsa CHP olarak bulunduklarını söyleyen Şenol, “Sayın cumhuriyet savcıları lütfen görevinizi yapınız. Sizin unvanınızın başında cumhuriyet var. Cumhuriyeti korumak ve kollamak sizin en büyük göreviniz. Türk halkı cumhuriyete sahip çıkacak. CHP’de bu görevde en ön safta yer alacaktır” dedi.
Açıklamanın ardından partililer, tabelasında T.C. ibaresi bulunmayan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hizmet binasına sembolik olarak “Türkiye Cumhuriyeti” yazılı döviz astılar. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

Yorum Yazın