TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

İstanbul’un 81 plajının tamamı temiz ve yüzülebilir

İstanbul’daki 81 plajın tamamı temiz ve denize girilebilir kriterlere sahip olduğu belirtildi.
İstanbul’un 81 plajının tamamı temiz ve yüzülebilir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan deniz temizliği ölçümleri Temmuz ayı verileri açıklandı. İstanbul’daki 81 plajın tamamı temiz ve denize girilebilir kriterlere sahip olduğu belirtildi.

İstanbul’un yüzülebilir 81 noktasından alınan numuneler toplam koliform, fekal koliform ve fekal streptokok olmak üzere üç farklı kategoride analiz edildi. Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği’nde belirtilen su kalitesi ölçeklerine göre değerlendirilen deniz suyunun 81 noktada da temiz ve yüzülebilir olduğu sonuçları çıktı.

81 yüzme alanı dışında, yüzme alanlarını etkileyebilecek, dere-deniz bağlantıları, yağmur suyu kanalı vb. 25 nokta ise “Kirlilik İzleme Noktası” olarak belirlendi. Yüzme alanları olmayan, olabilecek veya olması muhtemel kirlilik baskısını incelemek veya yüzme suyu kalitesinde ortaya çıkabilecek sorunların takip edilmesi amacıyla belirlenen bu noktalarda da rutin numuneler alınarak analiz ve izlemeler yapılıyor.

Her yaz, yüzme sezonu boyunca (Mayıs- Eylül) 2 haftada bir yapılan analizlerin sonuçları http://bbskbs.istanbulsaglik.gov.tr/denizsuyuanaliz/ halka duyuruluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin plaj, cankurtaran, güvenlik ve büfe hizmetleri sunduğu plajlar; Avrupa Yakası'nda Menekşe ve Güneş Plajları, Anadolu Yakası'nda ise Caddebostan-1, Caddebostan-2 ve Caddebostan-3 Plajları.

Yorum Yazın