TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kadınlar, cinayetleri protesto için Kızılay’da

Ankara’da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar, şiddet mağduru kadınlar ve cinayete kurban giden kadınların yakınları Kızılay’da seslerini duyurmaya çalıştı.

Kızılay Meydanı’nda toplanan kadınlar, son zamanlarda artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı. Cinayete kurban giden kadınların yakınlarının da katıldığı açıklamada, kadınlar seslerini duyurmaya çalıştı.

Kocası tarafından babasının evinde bıçaklanarak öldürülen Gönül Dilekçi’nin annesi Sultan Dilekçi, kızının katiline en ağır cezanın verilmesini istedi. Gönül Dilekçi, “Ben sivil polisim’ diyerek kendisini tanıttı ve 1 ay içinde kızımla evlendi. Daha sonradan her pisliği ortaya çıktı. Kızımı bıçakladı. Annem de bu acıya dayanamadı ve evimden 2 cenaze birden çıktı. Kızımın katiline en ağır ceza verilsin, kızımın kanı yerde kalmasın” dedi.

2012 yılında kocası tarafından bir çok yerinden bıçaklanarak öldürülen 2 çocuk annesi 33 yaşındaki sevda Sonay’ın halası Asiye İşeri, “Anneleri ölen çocukların sonu ne olacak? Benim yeğenim eşinden ayrılmak istediği için öldürüldü. 2 çocuğu vardı, 33 yaşında çiçeği burnundaydı” diye konuştu.

2 haftada bir kadın cinayetlerine dikkat çekmek için Kızılay’da açıklama yaptıklarını belirten Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Elif Aydın, “Bu konu oldukça politik bir konudur. Kadın cinayetleri meselesi yargının, hükümetin kendi eli ile desteklediği meseledir” şeklinde konuştu.

Şiddet mağduru kadınlar adına basın açıklaması yapan kendisi de şiddet mağduru Şirin öğretmen, kararlı bir mücadele yürüttüklerini belirtti. Şirin Şanlı, “Öldürülen kadın kardeşlerimizin aileleri ile mücadelemizi birleştirmeye devam ediyoruz. Öldürülen kadın kardeşlerimizin ailelerine sesleniyorum, adalet arayışınızda asla yalnız yürümeyeceksiniz. Birlikte mücadele ederek kadın kardeşlerimizi katledenlere hak ettikleri ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarının verilmesini sağlayabiliriz. Öldürülen tüm kadın kardeşlerimizin ailelerini bizimle birlikte hesap sormaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın