TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kadınlardan şiddete karşı

Dünya Kadın Hakları Günü Balıkesir'de renkli kutlandı. Balıkesir Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, 'Turuncu Gün' ilan edilen Dünya Kadın Hakları Günü'nde turuncu renge boyadıkları elleriyle 'Şiddete hayır' pankartına el bastı.
Kadınlardan şiddete karşı
İHA - Balıkesir TÜİK önünde, Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından stant kuruldu. Balıkesir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dr. Dilek Yıldırım, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79. yılının anlam ve önemini belirten bir açıklama yaptı.

Yıldırım, kadın erkek eşitliğinde Türkiye'nin dünya sıralamasında 134 ülke arasında 126. sırada olduğunu, 37 milyon 671 bin kadın nüfusu ile toplam nüfusun yüzde 49.8'ini kadınların oluşturduğunu, Türkiye'de kadının insan hakları sıkıntısının giderek arttığını söyledi. Dilek Yıldırım, "Kadınlar her gün şiddet ve cinayetlerle karşılaşmakta, çalışma hayatından uzaklaşmak zorunda kalmakta ve özgürlükleri kısıtlanmaktadır. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin ancak temel hak ve özgürlüklerin korunduğu bir ortamda korunup gelişebileceği bilinci yerleştirilmelidir" dedi.

Basın açıklamasının ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Yıldırım ve diğer kadınlar, ellerini turuncu renge boyadıktan sonra, "Şiddete hayır" yazılı pankartın üzerine ellerini basarak turuncu renk ile şiddet karşıtı eyleme destek verdi. Kadınlar, kendilerine yöneltilen, "Bugüne kadar şiddete uğradınız mı? Şiddete maruz kaldınız mı?" sorularına, "Hayır" cevabı verdi.

Kadınlardan biri kocasına teşekkür ederken, grup şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını söyledi.

Erkeklerin de destek verdiği eyleme katılanlara turuncu renkli kaşkol hediye edildi.
Yorum Yazın