TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kahve festivaline rekor ziyaretçi

Anadolu Oyuncak Müzesi ve Kitap Fuarı'ndan sonra Antalya Kahve Festivali de ziyaretçi sayısı bakımından rekora imza attı.
Kahve festivaline rekor ziyaretçi
İHA - Kepez Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği Antalya Kahve Festivalini 3 günde 300 bine yakın kişi ziyaret etti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, festivale bu kadar çok kişinin katılım sağlamasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. 

Kahvenin yolculuğu 

Türkiye’nin dört bir yanındaki kahve sektörlerini Antalyalılarla buluşturduklarını dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Festivaller birleştirici ve bütünleştiricidir. Festivaller bir şehrin hareketlenmesini ve marka kazanmasını sağlar. Bizde Kepez Belediyesi olarak, 3 gün devam eden festivalimizde seminerler, konserler, workshoplar ile Antalyalılara keyifli bir hafta sonu yaşattığımızı düşünüyoruz. 3 günlük festival süresince kahvenin bahçeden fincana kadar olan yolculuğuna hemşehrilerimiz ile beraber tanık olduk. “ dedi. 

Festival de 3 gün 

Antalya Kahve Festivali, tasarım ürünleri, interaktif workshoplar, seminerler, akustik konserler, sanat sergisi, ilgi çekecek birçok etkinlikle Antalyalıları kahvenin büyüleyici yolculuğuna çıkardı.

Dokumapark, mikro kavurucuları, yeni nesil kahve anlayışının temsilcilerini, geleneksel kahve markalarını, makine-ekipman tedarikçilerini, zincir markaları, kahve sektörüne ilişkin dernek ve vakıfları, yeme-içme sektöründeki yeni trendlerin öncülerini, blogger ve vloggerları kapsayan kahve sektörünün profesyonellerine ev sahipliği yaptı.

40 katılımcının yer aldığı festival de, kahve tutkunlarına, 11 seminer, 9 workshop, 9 konser ile eğlenceli ve zengin bir etkinlik programı sunuldu.

İncir adlı parçası ile müzik listelerinde birinci sıraya oturan İlyas Yalçıntaş ve ünlü sanatçı Fatma Turgut festivalde sahne aldı. 

Kahvenin tarihi 

Festival’de Gökalp İpek kahvenin yolculuğunu, Atilla Narin Anadolu’nun kayıp kahvelerini, Mehmet Koray Eroğlu Barista Mesleği ve sektördeki yerini, Naim Koca Türk kahvesini, Nisan Ağca kahve tutkusundan profesyonelliğe olan yolculuğu, Mehmet Koray Eroğlu ülkeler ve kahve kültürlerini, Oğuzhan Ali kahve sektörü ve dijital dönüşümü, Venezuela Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes Venezuella kahvesinin bilinmeyen tarihini, Sam Çeviköz, Koral Bozpınar, Çağatay Gülabioğlu ve Kerem Küçükoğlu da kahveye dair her şeyi anlattı.
Yorum Yazın