TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kan şeker ölçümü yapıldı

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği ve Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniği tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Kan şeker ölçümü yapıldı
Etkinlik kapsamında 2. Organize Sanayi Bölgesi, alışveriş merkezleri ve Dicle Üniversitesi Hastanesinde açılan stantlarda ücretsiz kan şeker ölçümü yapılarak diyabetle ilgili broşürler dağıtıldı. Ayrıca 2. Sanayi bölgesinde çalışan işçilere Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Alpaslan Kemal Tuzcu ve Doç. Dr. Zafer Pekkolay tarafından diyabet ( Şeker hastalığı ) tanısı risk faktörleri ve tedavi yaklaşımları hakkında sunum yapılarak bilgi verildi.

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada diyabet te erken tanının önemine vurgu yaparak; “Dicle Üniversitesi Hastanesi olarak diyabette farkındalık yaratmak için çeşitli etkinliklerde bulunuyoruz, alışveriş merkezleri, Organize sanayi bölgesi gibi toplumun yoğun olduğu yerlerde stantlar açarak ücretsiz kan şeker ölçümü yapıyoruz.

Amacımız diyabetin önemini, diyabetle ilişkili gelişmeler, diyabetin oluşturduğu riskli komplikasyonları hatırlatmak ve toplumda önemli bir farkındalık oluşturmak” dedi.
Yorum Yazın