TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kanser hastaları için boyadı

Kanser hastası kadın ressam, gelirini kanser hastalarına bağışlamak üzere bugün Trabzon’da bir resim sergisi açtı.
Kanser hastaları için boyadı
Trabzon’da kanserle mücadele çalışmaları ile dikkat çeken Umut ve Yaşam Derneği organizasyonunda Hamamizade Kültür Merkezi’nde ‘Tut Elimden Trabzon’ isimli resim sergisi açıldı.

Samsun’da yaşayan kanser hastası Necla Yılmaz, kanser hastalarına maddi ve manevi destek olmak için yaptığı 29 yağlı boya tablosunun gelirini Umut ve Yaşam Derneği’ne bağışladı. Umut ve Yaşam Derneği Başkanı Dr Nimet Baki, serginin açılışında yaptığı konuşmada Necla Yılmaz’ın kanserle mücadele verdiğini belirterek, “Necla hanım kanserle mücadele eden bir hasta. Kendisi çok güzel tablolar yaptı. Kendisi kanser hastaları yararına araştırma yaparak sosyal medya üzerinden bizi Umut ve Yaşam Derneği’ni buluyor. Bize yaptığı desteklerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Hastalığı boyunca herkesin kendisine destek çıktığını ve yaptığı resimlerin hastalığını yenmesinde önemli rol oynadığını ifade eden Necla Yılmaz, “Hastalığımda kendimi hiç yalnız hissetmedim. Hep destek olan insanlar vardı. Beklentim inşallah diğer hastalara maddi manevi biraz faydamız olur. Onlar da kendini yalnız hissetmesin istiyorum“ diye konuştu.

Serginin açılışına katılan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’de "Umut ve Yaşam Derneği, ilimizde kadınlarımızın sağlıklı yaşaması ile erken teşhis ve tedavi anlamında ciddi çalışmalar yapıyor. Bugünkü faaliyetimiz de başka boyutu ile bu amaca çalışmalarını vakfetmiş. Onun için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların umut bekleyen insanlara umut ışığı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Öte yandan iki gün açık kalacak sergideki tabloların fiyatı 1-5 bin TL arasında değişirken, tabloların bir kısmı serginin ilk gününde satıldı.
Yorum Yazın