• Genel

Kara pençe lakaplı o kahraman Libya yolcusu!

Türkiye, Libya'ya başarılı Tuğgeneral Halil Soysal'ı gönderiyor.
Kara pençe lakaplı o kahraman Libya yolcusu!
Mücahit Ak -

Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında imzalanan "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ve "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" Akdeniz'de sınırları yeniden çizdi.

Türkiye bu adımla, Doğu Akdeniz'deki enerji paylaşımında by-pass edilmesinin önüne geçerek, Batılı ülkelere, "Biz olmadan burada oyun kuramazsınız" mesajı vermiş oldu.

Başta AB, Yunanistan ve Rum Kesimi'nden anlaşmaya itirazlar gelirken, Türkiye kararlılığını göstermek için Libya'ya asker gönderme karar da aldı.

Bu kararın hemen ardından ise sahada çok kritik gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in girişimleri ile Libya'da ateşkes ilan edildi.

Kara pençe Libya yolcusu

Türkiye'nin büyük bir diplomatik zaferi olarak tarihe geçen bu adımlarının ardından bir sıcak gelişme de Türk Silahlı Kuvvetleri cephesinde gerçekleşti.

Türkiye'nin Libya'ya asker yollamasına ilişkin tezkerenin gereği olarak ülkeye gidecek Türk askerlerini komuta edecek general netleşti.

OGÜNhaber'e ulaşan bilgilere göre, özel çıkarılan bir kararname ve komutanlık emrine göre, Şırnak Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal Libya'ya atandı.



Halil Soysal, Türk Silahlı Kuvvetlerinde çok yakından tanınan bir isim... "Şahin" politikaları ile tanınıyor. Bazı birliklerde "Pençe" lakabı, bazılarında ise "Kara pençe" mahlası ile anılıyor.

Tuğgeneral Soysal'ın daha önce birçok önemli operasyona başarıyla imza attığı biliniyor.


Yerine geçecek isim belli oldu

Diğer yandan Tuğgeneral Soysal'ın yerine ise Barış Pınarı Harekatı'nda yine başarılı operasyonlara imza atan Tuğgeneral İdris Acartürk getirildi.

Özel Kuvvetler eski tugay komutanlığı görevini yapan İdris Acartürk aynı zamanda Bolu Tugayı'nda da çeşitli görevlerde bulunmuştu.

Yorum Yazın