TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kartal Belediyesi engelsiz üretim atölyesi ilgi merkezi oldu

Kartal Belediyesi’nin Engelsiz Üretim Atölyesi, engelli vatandaşlara el becerisi ve meslek eğitimi vererek onlara yeni ufuklar açmaya devam ediyor. Engelli öğrenciler, atölyede yeteneklerini ve üretkenliklerini sergiliyor. 2012 N...

Kartal Belediyesi engelsiz üretim atölyesi ilgi merkezi oldu

Kartal Belediyesi’nin Engelsiz Üretim Atölyesi, engelli vatandaşlara el becerisi ve meslek eğitimi vererek onlara yeni ufuklar açmaya devam ediyor. Engelli öğrenciler, atölyede yeteneklerini ve üretkenliklerini sergiliyor.

2012 Nisan ayında hizmete açılan Kartal Belediyesi Engelsiz Üretim Atölyesi’nde eğitim alan her yaştan Kartallı engelli vatandaş için engeller ortadan kalkıyor. Engellilerin yaşamlarını zorlaştıran unsurun, toplumsal farkındalığın zayıflığı olduğunu birçok kez dile getiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz , “ Onlar, sevgi, ilgi görüyor ve aldıkları eğitimle, ürettikleriyle artık kendilerine güvenebiliyorlar. Engelsiz Üretim Atölyesi’nde eğitim alan her vatandaşın, yaşı ne olursa olsun, hayata ve geleceğe dair artık bir amacı, bir hedefi var. Kimi anaokulu öğretmeni olmak istiyor, kimi polis, kimi hemşire, kimi de koruma görevlisi olmak isteğinde. Yaşamı sahiplenme ve yaşamla barışık olmanın güzel bir yansımasını burada görüyoruz. Ayrıca çok güzel üretimler yapıyorlar. Engellilerimize her türlü desteği verdik, vermeye devam edeceğiz ”dedi.

Öz, Engelsiz Üretim Atölyesi’ne başvurmak isteyen vatandaşların, Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Engelliler Danışma ve Koordinasyon Şefliği’ne başvurmalarını da istedi.

Hürriyet Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nde Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen eğitim, makrome ve alt dallarıyla başlamışken bir yıl içinde geliştirildi. Daha kapsamlı, üretime dayanan ve işlevsel hale getirildi. Kartal’da yaşayan engelli vatandaşlar ve ailelerine yönelik hizmet veren Engelsiz Üretim Atölyesi’nde açıldığı günden bu yana 55 öğrenci, eğitim alarak el becerisi ve meslek sahibi oldu. İlk dönem çalışmalarında anahtarlık, çiçek saksısı, mumluk, toka, bilezik ve benzeri süs eşyası üreten ve yaz döneminde de eğitime ara vermeden devam eden Engelsiz Üretim Atölyesi, 2013’te yeni dönemde 18 öğrenciyle yoluna devam ediyor. Bunlar arasında kapsamlı el becerisi gerektiren örgü file yapımı başta geliyor. Engelsiz Üretim Atölyesi’ne kayıtlı öğrenciler ayrıca geri dönüşüme uygun cam şişe, kavanoz, pet şişe ve konserve kutusu gibi atıkları boyayıp süsleyerek kalemlik, vazo, dikiş kutusu gibi işlevsel yeni objelere dönüştürüyorlar ve çevre duyarlılığı konusunda da örnek teşkil ediyor. Engelsiz Üretim Atölyesi’nde öğrenciler, bireysel kapasiteleri, psikolojik durumları ve ilgi alanları değerlendirildikten sonra ‘kişiye özel’ eğitim alıyor.

Engelsiz Üretim Atölyesi’nde görevli El Sanatları Öğretmeni Gülümser Kılıcıoğlu, engelli öğrencilerle yeni şeyler üretmenin, öğrenciler kadar kendilerini de çok mutlu ettiğini belirterek onlara özgüven ve meslek kazandırmanın önemini vurguladı ayrıca velileri de sürece katmak istediklerini belirtti. Eğitim alan engelli öğrencilerin aileleri tarafından desteklenmesinin, öğrenme ve el becerisini hızlandırdığını hatırlatan Kılıcıoğlu, engelli yakınlarının eğitim sırasında çocuklarına eşlik etmelerinin çok yararlı olacağını söyledi.

Yorum Yazın