TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kaşıkçı olayının aydınlatılacağı gün yakındır

Türkiye-Suudi Arabistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Halil Özcan, 'Türkiye Kaşıkçı olayıyla ilgili çok yönlü çalışıyor, olayın aydınlatılacağı günler yakındır.' dedi.
Kaşıkçı olayının aydınlatılacağı gün yakındır
AA - Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili konuyu, savcılığın ve güvenlik birimlerinin yoğun bir çalışma içerisinde takip ettiğini belirtti.

Türkiye'nin olayı hukuk çerçevesinde dünyaya açık ve şeffaf bir şekilde incelediğini anlatan Özcan, her şüphenin üzerine büyük bir soğukkanlılıkla gidildiğini ifade etti.

Özcan, herkesin soruşturmanın sonucunu beklemesi gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye adeta Kaşıkçı olayı ile uluslararası bir hukuk imtihanı veriyor. Olayla ilgili herkesin bir kanaati var ama buna ilişkin en doğru kararı yargılama sonucu verecektir. Herkes olayın aydınlatılmasını beklemek zorundadır. Türkiye gerek savcılığı gerekse de kolluk kuvvetleriyle ortaklaşa yürüttüğü soruşturmanın ayrıntılarını herkesle paylaşacaktır. Bütün dünya burada neyin, nasıl olduğunu delilleriyle görecektir. Türkiye Kaşıkçı olayıyla ilgili çok yönlü çalışıyor, olayın aydınlatılacağı günler yakındır." diye konuştu.

Kaşıkçı olayının net bir şekilde açığa çıkarılacağından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini belirten Özcan, "Herkes bilmelidir ki bu mesele net bir şekilde ortaya konacaktır. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bu konu en yüksek hassasiyetle takip edilmektedir. Bundan sonra da bu takip sürecektir. Bu araştırmalar sonucunda elimizde bazı sonuçlar var. Her şey inceleniyor, atlanan herhangi bir ayrıntı yok, olayın tam aydınlanması için her şey yapılıyor." dedi.

Kaşıkçı olayı

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmişti.
Yorum Yazın