TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kato operasyonu devam ediyor

Hakkari-Şırnak güzergahında bulanan Kato Dağı ve çevresinde başlatılan operasyonlar 7. gününe girdi.
Kato operasyonu devam ediyor

Şehirden 60 kilometre uzaklıkta bulunan Kato Dağı’nda, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı ile değişik illerden gelen askeri birliklerin katıldığı hava destekli operasyon tüm hızıyla devam ediyor.

7. gününe giren operasyonlarda Kato Dağı’na giden helikopterlerin Fatih Kışlası’ndan bölgeye silah, mühimmat ve özel eğitimli komandolar taşıdığı bildirildi. Devam eden operasyonlar kapsamında Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde 10 grup köy yolunun ulaşımını sağlayan Şine Köprüsü ile Durankaya beldesinin alternatif yol ulaşımını sağlayan bin 200 rakımlı Şivekör Tepesi’nden geçen yolun güvenlik nedeniyle geçici bir süre kapatıldığı belirtildi.

Yaklaşık 2 gün önce Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kato Dağı’ndaki operasyonların devam ettiği, arazi arama ve tarama faaliyetleri esnasında çok sayıda sığınak, silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirilmişti.

Hakkari il merkezi ile ilçelerinde yoğun bir şekilde askeri hareketlilik yaşanırken, henüz resmi kaynaklarca doğrulanmamakla birlikte sınırın sıfır noktasında bulunan Kavuşak, Işıklı ve Uzundere bölgelerinden geçen askeri birliklerin sınır ötesi operasyon düzenledikleri iddia edildi.

Yorum Yazın