TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kaymakamlıktan kapatılan Eğitim Destek Evi ile ilgili açıklama

Bitlis’in Güroymak Kaymakamlığından yapılan basın açıklamasında, Güroymak Belediyesi bünyesinde faaliyet göstermekte olan Eğitim Destek Evi’nin,
Kaymakamlıktan kapatılan Eğitim Destek Evi ile ilgili açıklama

'öğrencilerin derse girmeleri gereken zamanlarda siyasi etkinliklere katıldığı' gerekçesiyle kapatıldığını bildirildi.

Yapılan açıklamada, “Eğitim Destek Evi Güroymak Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 26.02.2013 tarihinde imzalanan ve kaymakamlık makamınca onaylanan protokol ile faaliyete geçmiş olup, kurs bünyesinde SBS ve YGS-LYS hazırlık kursları açılmıştır. Güroymak Belediyesi ile yapılan protokolün 12. maddesinde, 'Kursiyerler ile yapılacak her türlü gezi, piknik gibi sosyal etkinlikler eğitim-öğretim dışı faaliyetlerde Kaymakamlık izni alınır hükmü yer almaktadır. Protokol metninde açık olan hükme rağmen 28.04.2013 günü saat 10.00'da öğrencilerin ders faaliyetlerini gerçekleştirmeleri gerektiği bir vakitte Eğitim Destek Evi öğretmen ve öğrencileri Güroymak Belediyesi'nce kent meydanında kurulan çadırda Rojava halkına yardım adı altında kermes düzenleyerek, siyasi parti temsilcilerinin katılımı ile basın açıklaması yapmışlardır” denildi.
11.05.2013 tarihinde saat 12.00'de de Eğitim Destek Evi öğretmen ve öğrencilerinin Kaymakamlık izni olmaksızın siyasi parti temsilcileri ile birlikte anma programı düzenleyerek etkinliklere katıldıkları ifade edilen açıklamada, “Güroymak Belediyesi ile yapılan protokolde maddi durumu yetersiz olan öğrencilerin açılacak kurs ile sınavlara hazırlanması ve öğrencilerin bu alanda desteklenmesi, aykırı durumda kursun kapatılacağı açık bir şekilde ifade edilmesine rağmen öğrencilerin derste olması gereken saatte siyasi parti temsilcileri ile birlikte basın açıklaması yapmaları, etkinliklere katılmaları, amacı eğitim öğretim faaliyeti olan hiçbir ciddi kurumun yapmayacağı bir iştir. Kurslarda yapılan denetimlerde YGS sınavından sonra LYS sınavlarına hazırlanan öğrenci sayısının çok az olduğu gözlemlenmiş, SBS'ye hazırlanan öğrencilerin olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle protokol kurallarına aykırı davranılmasına rağmen öğrencilerin mağdur olmamaları adına kapatma işlemi SBS sınavlarından sonra yapılarak öğrencilerin sınav öncesi motivasyonlarının etkilenmemesi düşünülmüştür” denildi.

Eğitim öğretim faaliyetinin yapıldığı bir kurumda öğrencilerin derste olmaları gereken saatte siyasi parti temsilcileri ile birlikte kermes, basın açıklaması, anma programı gibi etkinliklerin içerisinde yer almasının protokol şartlarına açıkça aykırı olduğu gibi eğitim öğretim faaliyetleri ile de bağdaşmadığı bildirilen açıklamada, “Sonuç olarak Kaymakamlığımızca yapılan tespitler neticesinde yukarıda açıklanan protokol hükümlerine aykırı davranılması sebebiyle Eğitim Destek Evi kapatılmış olup, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin siyasi alana çekilmesi tarafımızca son derece üzüntü ile karşılanmaktadır” denildi.

Yorum Yazın