TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kaymakamlıktan soğuk havada sıcak yardım

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından bu yıl bin 750 aileye kömür dağıtımı yapıldı.
Kaymakamlıktan soğuk havada sıcak yardım
Ozan Koltuk - İHA - Kömür yardımının yanı sıra İnegöl Belediyesi'nin desteği ile çadırda yaşayan 5 kişilik aile de sıvak bir yuvaya yerleştirildi.

Kaymakam Ali Akça, kış dolayısıyla bin 750 ailenin her birine birer ton kömür yardımında bulunduklarını bildirdi. Akça, çıkan haberler üzerine 5 çocuğu ile çadırda yaşayan aileyi de belediye desteğiye bir eve yerleştirdiklerini söyledi. Akça, “Sokakta kalan vatandaşlarla ilgili belediye bir çalışma başlattı. Bize gelen bir ihbar olursa vakfımızı süratle devreye sokuyoruz. Şu an itibariyle Sosyal Yardımlaşma Vakfı her türlü bilgiyi değerlendiriyor. En son basın aracılığı ile bir vatandaşımızın çocuklarıyla beraber baraka gibi bir yerde yaşadığını tespit ettik ve seri bir şekilde ev bulduk. Mağdur aileyi oraya yerleştirdik” dedi.

BİN 750 AİLEYE KÖMÜR YARDIMI
Sosyal yardımların vakıf tarafından yürütüldüğünü belirten Kaymakam Akça, “Kömür yardımlarımızı da neticelendirdik. Gelen bütün kömürlerimizi dağıttık. Toplam bin 750 ton kömür dağıtıldı. Bundan sonra da vatandaşlarımızın yakacak ihtiyacı olursa, kriterlere uyan vatandaşlarımıza nakit yardımı veririz. Kendileri gidip kömürlerini alırlar” şeklinde konuştu.

 
Yorum Yazın