TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kazan'da umutlu gençlik artık ben de varım dedi

Ankara Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Kazan Fuat Erkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yürütülen “Artık Ben De Varım” projesinin kapanış toplantısı yapıldı.
Kazan'da umutlu gençlik artık ben de varım dedi
ANKARA /İHA - Ankara Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Kazan Fuat Erkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yürütülen “Artık Ben De Varım” projesinin kapanış toplantısı 28 Mayıs tarihinde Kazan Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kapanış toplantısında öğrenciler aldıkları kursların sonucunda öğrendiklerini sergileme fırsatı buldular. Gençlerin eserleri büyük beğeni topladı.

Çok sayıda Kazanlının ilgi gösterdiği programa Kazan Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Muhammed Seyid Pehlivan ve Ajans uzmanlarından oluşan bir heyet katıldı.

Projede dezavantajlı gençlerin kültür ve sanat bilincini kendi geçmişi ve milli kültürüne odaklanarak edinebilmesi, kültürel değerlerimiz, örf adetlerimiz, geleneksel sanatlarımız hakkında doğru bilgiye sahip olabilmesi, ülkesine, tarihine dolayısıyla geleceğine sahip çıkacak nesillerin yetişmesi, spor kültürünün geliştirilerek spora özendirilmeleri, verilecek aile eğitimleriyle ailelerinin de bu sürece dahil edilmesi ve böylece sosyal hayata sağlıklı bir şekilde dahil edilmelerini sağlamak hedeflenmişti.

Proje kapsamında bir adet çok amaçlı salon ve bir adet sanat atölyesi inşaatı ile okulda yer alan gençlik odasının düzenlenmesi gerçekleştirildi. Ayrıca Aile İçi İletişimin Temel Unsurları, Ergenlik Dönemi Gelişim Özellikleri, Sigara Tedavisinde Davranışsal ve Bilişsel Teknikler, Madde Bağımlılığı ve Bağımlılıkla Mücadele, Kaliteli Zaman Geçirme ve Zaman Yönetimi, Engelli Empatisi seminerleri ile gençler ve aileleri bilinçlendirilmeye çalışıldı. Gençlere tasavvuf korosu, ney ve keman, ebru, hat ve ahşap boyama, semazenlik, tiyatro gibi sanatsal kurslar ile bocce ve masa tenisine yönelik sportif kurslar verildi.
Yorum Yazın