TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kendisini savaş mağduru çocuklara adadı

Kilis Devlet Hastanesi Suriyeli Çocuk Ünitesinde yaralı çocukları yaşama döndürmek için ter döken doktor Mustafa Tuşat, miniklerin ailelerine kavuşması için de çaba sarf ediyor.
Kendisini savaş mağduru çocuklara adadı
Ozan Koltuk - Kilis Devlet Hastanesi Suriyeli Çocuk Ünitesinin tek çocuk cerrahisi uzmanı Mustafa Tuşat, Suriye'deki iç savaşta ağır yaralanan çocukları hem yaşama döndürmek hem de uzaktaki aileleri ile kavuşturmak için büyük çaba gösteriyor.

Kilis Kamu Hastaneleri Birliğince "Yılın Doktoru" unvanı için aday gösterilen Tuşat, zamanının çoğunu birlikte geçirdiği yaralı Suriyeli çocukları baba sıcaklığıyla kucaklıyor, oyunlar oynayıp sohbet ediyor.

Tuşat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilis Devlet Hastanesi'ne çocuk cerrahisi uzmanı olarak atandığında görevinin bu kadar yoğun olacağını tahmin edemediğini söyledi.

Kilis'e yakın sınırdaki karışıklık dolayısıyla ataması yapıldıktan sonra hastanenin ne kadar yoğun olduğunu gördüğünü belirten Tuşat, "Sınırımızdaki savaştan dolayı gerçekten buranın çok yoğun olduğunu gördüm. Zamanımızın çoğunu hastanede geçiriyoruz. Yaklaşık 3-4 gün uyumadan çocukların başında hastanede polikliniklerde zaman geçirdiğimi hatırlıyorum" dedi.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle her gün çok sayıda yaralı çocuğun hastaneye getirildiğini kaydeden Tuşat, şöyle devam etti:
"Günlük 6-7 ağır vaka ameliyat yaptığımı biliyorum ama normal vaka olarak 20-25 ameliyat yapıyorum. Tabii ki bu insana yorgunluk veriyor ama aynı zamanda bir mutluluk, sevinç de veriyor çünkü bu insanlar orada vatanlarını kaybetmişler. Buraya geliyorlar. Onları tedavi etmek gerçekten insana mutluluk ve gurur veriyor."

Çocukları aileleriyle de buluşturuyor
Tuşat, hastaneye getirilen yaralı çocukların ailelerinin çoğu zaman yanlarında olmadığını dile getirdi.

İlk tedavilerinin ardından yoğun bakım ünitesinden çıkardıkları çocukları servise aldıklarında farklı bir yoğunluğa girdiklerini ifade eden Tuşat, "Yanlarında aileleri olmadığı için çocuklar mutsuz oluyor. Böyle çocuklarımızın da resmi kanallar yoluyla ailelerine ulaşmaya çalışıyoruz ve ulaşabilirsek onları kavuşturuyoruz. Çocuklar da mutlu oluyor bizler de. İyileşme süreleri de hız kazanıyor bu sayede" diye konuştu.
Yorum Yazın