TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kıdemli merkez valisinden öğütler

Valiler Kararnamesinin yayınlanmasının ardından bir dönem Balıkesir Valisi olarak görev yapan Merkez Valisi Yılmaz Arslan, sosyal medya üzerinden yeni valilere tavsiyeler yayınladı.
Kıdemli merkez valisinden öğütler
Salih Berktaş - Merkez Valisi Yılmaz Arslan, merkez valilerinin tekrar aktif göreve gelmesinin Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ni kazanması kadar zor olduğunu söyledi.

Abdülhamit Kırmızı'nın yazdığı 'Abdilhamit'in Valileri' kitabını herkese tavsiye eden Vali Yılmaz Arslan, "İlk kez vali olarak atanmak büyük bir gurur ve mutluluk vesilesidir ilgili kişi, yakınları ve sevenleri açısından. Dolayısıyla kararnamede ilk kez vali olan 24 meslektaşım, kendileri, aileleri, yakınları, sevenleri hep birlikte dün geceden itibaren çok mutlular, haklılar da. Tek bir bayan meslektaşımız var listede. Kararnamenin tek eleştirilecek yanı bu bence. Meslekte çok başarılı bayan kaymakamlar, vali yardımcıları var. Keşke daha çok sayıda bayan valimiz olsaydı. İkinci grupta bir önceki ilinden daha iyi bir ile atandığını düşünen valiler vardır. Bu arkadaşlar da çok mutludurlar. Hatta bunlar çok başarılı oldukları için devlet büyüklerinin kendilerini ödüllendirdiğini düşünürler. Gerçek bu mudur, şüphelerim var elbette. Üçüncü grupta ise iyi olarak kabul edilen bir ilden, kapasitesi daha düşük olan bir ile atanan arkadaşlar vardır. Bu durum bir miktar kırgınlık ve burkuntu vesilesi olsa da 'vali validir' anlayışıyla pek sorun yapılmaz ya da öyle davranılır. Özellikle mahrum bölgelere, sorunlu bölgelere atananlar, kendilerinin özellikle bu zorlu göreve seçildiklerini etrafa duyururlar. Doğrusu bu mudur bu konudan da emin değilim. Dördüncü grupta kaybedenler vardır. Yani merkez yolcuları. Valilikteki en zor aşama merkeze alınmaktır. Yani kızağa çekilmektir, pasivize edilmektir, bir anlamda dışlanmaktır. Ancak bu işin doğasında vardır, her eylemli vali eğer görevi başında iken ölmezse veya emekli olmazsa, meslek değiştirmezse bir gün merkeze alınacaktır" dedi.

Vali Yılmaz Arslan, ilk kez vali olan meslektaşlarına tavsiyelerde bulundu. Arslan, "Siz Allah’ın lütfu, seçilmiş kişiler değilsiniz. Sadece daha şanslı olanlarsınız. Göreve başladığınızda belki ayaklarınız yerden kesilecek. Etrafınızdakiler her şeyi size soracak, size hizmet eden çok sayıda kamu görevlisini çevrenizde bulacaksınız. İşte bu aşamada yanılıp da bu ilin tek sahibi, patronu, bileni benim havasına kapılmayın. İlin dinamiklerini gözlemleyin. Seçilmişleri, sivil toplum kuruluşlarını, vatandaşları önemseyin. Merkeze atanan arkadaşlar; şimdi neler yapmalısınız? Öncelikle küsmek yok. Atandığımız usulle alınıyoruz. Ortada bir hukuksuzluk da yok. Dava falan açmaya kalkmayın derim. Yerinize gelecek olan valiyi arayın, tebrik edin, mümkünse bir fırsat oluşturup yüz yüze görüşün, hatta devir-teslim yapın, yeni valiyi brife edin. Fazla uzatmadan en geç bir hafta içinde usulüne uygun olarak vedalaşmalarınızı yapın ve ayrılın. Ayrıldıktan sonra oradaki çalışanlarınız ve ahbaplarınızla il hakkında, yeni gelen vali hakkında konuşmayın, kimseyi de konuşturmayın. Unutmayın o ile artık vali olma şansınız yoktur. Oturma yerinizdeki alışveriş merkezlerini, sayfiye yerlerini, sinemaları, tiyatroları bol bol ziyaret edeceğiniz için bu konularda bilgi eksikliğiniz varsa tamamlayın. Çok okumaya kendinizi hazırlayın. Son iki yılda en az 15 kitap okudum. Aslında güzel bir şeymiş kitap okumak, vizyona giren filmleri sinemada seyretmek, tiyatro havasını solumak. Bu arada yılların tecrübesi var hepinizde. Anılarınızı yazmayı deneyin. Bakın ne harika şeyler çıkacak ortaya" şeklinde açıklamada bulundu.

Merkez valileri ile ilgili ilginç bir benzetmeye imza atan Vali Arslan, "Ben yeniden aktif vali olacam diye kendinizi hırpalamayın sakın. Merkeze gelen bir valinin tekrar aktif göreve gitmesi, FB’nin Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olması kadar zor bir ihtimal. Arkadan gelen yüzlerce genç ve başarılı meslektaş var, bırakın biraz da onlar yapsın bu şerefli görevi" dedi.

Vali Yılmaz Arslan sosyal medyadaki yazısını 'Kıdemli Merkez Valisi Yılmaz Arslan' sözü ile noktaladı.
Yorum Yazın