• Genel

Kılıçdaroğlu, Manisa’daki dolu afetini değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı'nda dün yaptığı konuşmada, Manisa’da dolu afetinden zarar gören çiftçilerin sorunlarına değindi ve konunun takipçisi olacakları sözünü verdi.
Kılıçdaroğlu, Manisa’daki dolu afetini değerlendirdi

Afetin boyutlarını göstermek için öncesi ve sonrasına ait iki fotoğraf gösteren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “9 Mayıs günü, Manisa’nın belirli bölgelerinde çok ciddi bir dolu afeti yaşandı. Arazilerin, özellikle 30 bin dönüm arazinin, yüzde 50’si ile yüzde 100’ünün zarar gördüğü söyleniyor. Üzüm üreticileri büyük zarar gördü. 20 bin dönüm bağ tümüyle, yüzde 100 zarar görmüş durumda. Bu bağlamda, Tırazlar, Çanakçı ve Bağlıca köylerinin yaşadığı afet zararının mutlaka giderilmesi lazım.

Manisa milletvekillerimize söyledim; konuyu yakından izleyecekler ve sorunun çözümü için mücadele edecekler. Üzümü bırakın, yaprak dahi kalmamış. Çekirdeksiz üzüm ihracatında ve üretiminde Manisa’nın çok önemli bir yeri var ve bu nedenle bu zararın işte bu fotoğraflarda da görülen büyük zararın bir an önce giderilmesi gerekiyor.”

Yorum Yazın