TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde tepki

Vezneciler’deki terör saldırısında şehit olan 2 polis memurunun cenaze töreninde CHP Lideri Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği çelengi bir grup parçalamaya çalışınca gerginlik yaşandı.
Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde tepki
Salih Berktaş - Vezneciler’deki terör saldırısında şehit olan polis memurları Gökhan Topçu, Kadir Cihan Karagözlü için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenleniyor.

Tören sırasında cenazeye katılan bir grup CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği çelengi parçaladı. Grup çelengi cami avlusunda dışarıya attı. Protestocu grup polis tarafından cami avlusundan çıkarılırken, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, “Herkes misafirimiz. Yapmayın. Dün şehitlerimiz nedeniyle ciğerimiz yandı. Şimdi de ciğerimizi yakmayın” dedi.

KATİLSİNİZ
Vezneciler saldırısında şehit olan polis memurlarının Fatih Camii'ndeki cenaze töreninde bir grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, “Katilsiniz" diye bağırarak tepki gösterdi.

Cenaze töreninde Kılıçdaroğlu'nun çelengine gösterilen tepkinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fatih Camii'ne geldi. Kılıçdaroğlu camiye girdiği sırada bir grup CHP Genel Başkanı'na "Katilsiniz" diye bağırdı. Grubun protestosunu İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan engellemeye çalıştı.

KILIÇDAROĞLU'NUN CENAZEDEN AYRILIŞI SIRASINDA ARBEDE ÇIKTI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vezneciler’de şehit olan polislerin cenaze töreninde protesto edildi. Kılıçdaroğlu, camiden güçlükle çıkarılırken, kalabalıktan bazıları polis engelini aşarak Kılıçdaroğlu’nun arabasını yumrukladı.

Vezneciler’deki bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarından Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’ün cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazede protesto edildi. Cenazede bir grup önce Kılıçdaroğlu’nun çelengini parçaladı. Camiye önden giden CHP heyeti durumu telefonla Kılıçdaroğlu’na bildirdi ancak Kılıçdaroğlu, cenazeye yine de katılmak istedi.

Camiye gelen Kılıçdaroğlu’nu CHP heyeti ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan karşıladı. Geniş bir güvenlik önlemi altında camiye giren Kılıçdaroğlu’na burada yoğun bir tepki oldu. Cenaze çıkışıyla gerginlik daha da arttı.

Gösterilen sert tepki üzerine başta İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan olmak üzere birçok polis CHP heyetinin etrafını sardı. Bir grup tarafından tepki gösterilen Kılıçdaroğlu, itiş kalkış içinde güçlükle ilerledi. Bu sırada CHP’li Gürsel Tekin, İl Emniyet Müdürü Çalışkan’a sert tepki gösterdi. CHP’liler ile bazı vatandaşlar arasında yumruklaşmalar yaşandı.

Polisin oluşturduğu güvenlik şeridinde camiden güçlükle çıkarılan Kılıçdaroğlu, aracına bindirildi. Öfkeli kalabalıktan bazıları polis engelini de aşarak Kılıçdaroğlu’nun arabasını yumrukladı. Bu sırada yaşanan arbede adeta göz gözü görmedi. Tepki Kılıçdaroğlu ve CHP heyetini camiden ayrılana kadar devam ederken, heyetin gitmesiyle ortam sakinleşti.

Yaşanan arbedede muhabirler ve kameramanlar da zor anlar yaşadı. Birçok muhabir ve kameramanın yaşanan arbedede kıyafetleri adeta parçalandı.
Yorum Yazın