TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kış öncesinde menfez köprü ve beton boru seferberliği

AK Partili Bağlar Belediyesi, kış mevsimi öncesinde kırsal yerleşim yerlerindeki menfez köprü ve beton boru döşeme çalışmalarını hızlandırdı. İki gün içerisinde 4 yerleşim yerine 20 menfez ve 68 beton boru döşenerek sel baskınlarına karşı önlem alındı.
Kış öncesinde menfez köprü ve beton boru seferberliği
Mehmet Aslan - Karacadağ bölgesindeki yerleşim yerlerinin geçmiş yıllarda yaşadığı riskleri göz önünde bulundurarak önleyici çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Hüseyin Beyoğlu, ”Aldığımız önlemler sayesinde vatandaşlarımız son iki yılı huzur içerisinde geçirdi. Nerede ne sorun ve eksiklik varsa çözüm odaklı pratik belediyecilik hizmetleriyle gidermeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

KIRSALDAKİ HİZMETLERDE KIŞ ÖNCESİ ALARMI
Bağlar Belediyesi, 2019 ve 2020 yıllarında ciddi bir ivme kazandırdığı kırsal bölgelere yönelik menfez köprü ve beton boru döşeme çalışmalarında hız kesmiyor. Yağışlı dönemlerde meydana gelen sel baskınları ve olası afetlere karşı alınan önlemler doğrultusunda son olarak 4 yerleşim yerindeki önleyici hizmetler tamamlandı.

Yemişalan Mahallesi’nde 8,Sakallı Mahallesi’nde 5,Yukarı Molla Ali Mahallesi’nde 1 ve Karacadağ Mahallesi’ne bağlı Alçimen Mezrası’nda 6 olmak üzere 20 menfez köprü inşa edilerek ulaşıma açıldı.

4 YERLEŞİM YERİNE 68 BETON BORU DÖŞENDİ
Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, beton boru döşeme çalışmalarında da hız kesmiyor. Alçimen Mezrası’nda 1.5 metre uzunluğunda 16 adet, Yemişalan Mahallesi’nde 1.5 metre uzunluğunda 20 adet,Sakallı Mahallesi’nde 2.5 metre uzunluğunda 24 adet ve Yukarı Molla Ali Mahallesi’nde 2.5 metre uzunluğunda 8 adet olmak üzere 68 adet beton boru döşeme çalışması gerçekleştirildi.

36 mahalle ve 92 mezra olmak üzere 128 kırsal yerleşim yerine sahip olduklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, önleyici belediyecilik hizmetleriyle muhtemel sel baskınları ve su taşkınlarına önlem almanın yanı sıra kırsaldaki ulaşımı da kolaylaştırdıklarını söyledi. “Vatandaşımızın memnuniyet düzeyi yüzde yüze ulaşana kadar çalışmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Beyoğlu, aynı hız ve tempoyla diğer yerleşim yerlerindeki çalışmaların da devam ettiğini ifade etti.
Yorum Yazın