TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kısır çekişmenin içinde kendimizi görmek istemiyoruz

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada üniversitede yaşanan olayların öğrencileri olumsuz etkilediği belirtilerek, 'Üniversite içinde bir süredir devam eden kısır çekişmelerin içinde kendimizi görmek istemiyoruz' denildi.
Kısır çekişmenin içinde kendimizi görmek istemiyoruz
ANKARA / İHA - THK Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı, THK Üniversitesi ve Vakfı yöneticileri arasında yaşanan olaylar üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada yaşanan olayların öğrencileri olumsuz etkilediği belirtilerek, “Üniversite içinde bir süredir devam eden kısır çekişmelerin içinde kendimizi görmek istemiyoruz. Burası bir aile şirketi değil, kamu tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesidir. Kişisel amaçların eğitim hayatımızı etkilemesini istemiyoruz. Üniversiteyi sen değil, ben kurdum diyerek yaşanılan olaylar yüzünden kimsenin hırslarına ve egolarına yenik düşmek istemiyoruz. Üniversitemiz kurulduğu günden bugüne hiçbir siyasi görüşün, örgütün veya tarafın çıkarları doğrultusunda hareket etmemiştir ve bu tutumunu devam ettirme konusunda da son derece hassas ve ısrarlıdır. Bizler Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencileri olarak savunduğumuz ilkelerin özgür bireyler olarak yetişme ve kendimizi özgürce ifade edebilme ilkesi doğrultusunda bundan sonra da devam edeceğiz. Bu doğrultuda YÖK’ü göreve davet ediyoruz ve Prof. Dr. Sayın Yekta Saraç hocamızın biran önce üniversitemizdeki karışıklığa son vermesini istiyoruz” denildi.
Yorum Yazın