TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kızılay'dan evi yanan aileye yardım

Türk Kızılayı Batı Karadeniz Afet Yönetim ve Lojistik Merkezi Müdürlüğü ekipleri, Alaplı'daki yangında evini kaybeden Karahan ailesine gıda ve eşya yardımında bulundu.
Kızılay'dan evi yanan aileye yardım
İHA - Zonguldak Alaplı ilçesi Belen köyünde geçen ay yangında evini ve eşyalarını kaybeden ve eski bir köy okulunda yaşayan Karahan ailesine Türk Kızılayı Batı Karadeniz Afet Yönetimi tarafından yatak, battaniye, yastık, elektrikli soba ve gıda maddelerinden oluşan yardım malzemelerini ulaştırdı. Malzemelerin teslimi sırasında bilgi veren Türk Kızılayı Düzce Affet Yönetim Personeli Sezai Şahinli, Türk Kızlayı'nın yardım çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi. Yangında Karahan ailesinin bütün ev eşyasının yandığını aktaran Şahinli, "Belen Köyündeki Karahan ailesinin evinde yangın çıktığı ve evin kullanılamaz hale geldiği bilgisi bize ulaştı. Vatandaşımız, maddi imkanı olmadığı için bizden destek istedi. Biz de bu ailenin mağduriyetinin giderilmesi için gıda, mutfak gereçleri, giyim ve yatak malzemeleri yardımında bulunduk" dedi. 

Köy sakinlerinden evin yanmasına şahit olan Şaban Buldun ise, "Evin yanması sırasında tanık olarak ifade veren kişiyim. Evin dumanlarını görerek buraya hareket ettik. Yapacağımız hiç bir şey yoktu. İtfaiye haber verdikten sonra buraya geldi. Ev yanmıştı. Evden hiç bir şey kalmadı. Kızılay'ımızdan Allah razı olsun. Karahan ailesine yardımcı oldu. Yiyecek gıda maddesi, elbiseler ve yatak gibi yaşam malzemeleri getirdi. Allah Devletimize zeval vermesin. Kızılay'ımız her affet de her tarafta olduğu gibi bugün burada olmuştur kendilerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 
Yorum Yazın