TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kızların iş umudu Osmanlı mutfağı

Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen kursta aralarında iş arayan üniversite mezunlarının da olduğu olan 75 gence geleneksel Osmanlı mutfağına ait yemeklerle pasta yapımı öğretiliyor.
Kızların iş umudu Osmanlı mutfağı
İHA - AB destekli ‘Dezavantajlı grupların konaklama ve ağırlama sektöründe mesleki eğitimle kayıtlı istihdamda pazarlık güçlerinin artırılması projesi’ kapsamında aşçılık, pastacılık ve otelcilik alanında eğitim alan kursiyerlerin umudu kursu bitirdikten sonra sertifika alıp iş bulmak.

Geleneksel Osmanlı mutfağına ait yemeklerin yanı sıra yöresel yemek türlerini de öğrencilerine öğretmeyi planladıklarını belirten proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şerif Baldıran, bununla birlikte çoğu bayan olan katılımcıların istihdamını sağlamayı hedeflediklerini anlattı.

Aralarında yemek yapmayı bilmeyenlerin de bulunduğu öğrenciler, ‘Hünkar Beğendi’, ‘Piliç Topkapı’ ve ‘Çeşm-i Nigar Çorbası’ gibi geleneksel Osmanlı yemeklerinin yanı sıra meze türleri ve tatlıların yapımını öğreniyor.

İşletme fakültesi mezunu olup gıda teknikerliği eğitimi de alan kursiyerlerden Merve Şimşek, “Kursum bittikten sonra işletme mezunu bir aşçı olarak ticarete atılıp Osmanlı yemeklerini Amasya’ya tanıtmak istiyorum” dedi.

Yaptığı yemekleri eşinin sattığı kursiyerlerden Ece Bağlı da, halen devam eden kursun sonunda işlerini geliştirmeyi planladığına değindi. Diğer öğrenciler de kursu başarıyla tamamlayıp yemek ve gıda sektöründe işe girmek istediklerini söylediler.

Kendileri için hazırlanan yemek ve pastalardan tadan okuldaki akademisyenlerde kursiyerlere tam not verdi.
Yorum Yazın