TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kocaeli’ye gelen çocuklar, gözyaşları arasında ülkelerine döndü

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında Moğolistan’dan Kocaeli’ye gelen çocuklar, gözyaşları içinde ülkelerine döndü.
Kocaeli’ye gelen çocuklar, gözyaşları arasında ülkelerine döndü
İHA - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali sona erdi. Dünyanın dört bir yanından festivale katılmak için Kocaeli’ye gelen çocuklar, bir hafta boyunca Türk ailelere misafir oldu. Festival süresince pek çok şey paylaşan çocuklar ayrılık vakti geldiğinde gözyaşlarını tutamadı. Kartepe ilçesinde bulunan Hasanpaşa İlkokulu’nda okuyan öğrencilerin ailelerine konuk olan Moğolistanlı öğrenciler, ülkelerine dönmek üzere Kocaeli’den ayrıldı. İlk defa yabancı çocukları okullarına davet eden ve günlerce evlerinde kendi çocuklarıymış gibi misafir eden Türk aileler ayrılmakta zorlandıklarını ifade ettiler.
Moğolistanlı arkadaşı Misheel’den ayrılırken duygusal anlar yaşayan Hasanpaşa İlkokulu öğrencilerinden İldem, “İlk defa yabancı bir arkadaşı oldu. Eve geldiğinde ne yapacağımızı hiç bilmiyorduk. Dilini bilmediğimiz için ellerimizle bir şeyler yapıyorduk. Biz de arkadaşımı anlamıyorduk ama biranda anlaşmaya başladık ve artık gitmesini de istemiyorduk. Aramızda sessiz de olsa bir bağ oluştu. Mangala adlı oyunu öğrettik arkadaşıma, ilk başta garibine gitti ama daha sonra çok hoşlandı. Genel de Kocaeli’yi gezdik beraber. Türkçe kelime de öğrettim arkadaşıma. Misheel’i çok seviyorum ve gitmesini hiç istemiyorum” dediler.
Yorum Yazın