TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Komşusuna inat 'Kara Şimşek'e kimlik çıkarttı

Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Ahmet Çöler, komşusunun anırıyor ve bizi rahatsız ediyor diyerek zabıtaya şikayet ettiği eşeğine kimlik çıkarttı.
Komşusuna inat 'Kara Şimşek'e kimlik çıkarttı
Fatma Güler - Yukarı Mahalle'de ikamet eden Çöler, yıllardır bahçe işlerinde kullandığı "Kara Şimşek" adlı eşeğini müstakil evinde besliyor.

Çöler'in uzun yıllardır beslediği eşeği hakkında, komşusu "anırıyor ve bizi rahatsız ediyor" diyerek şikayette bulundu. Bunun üzerine Avanos İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuran Çöler, "5002171" sıra sayısı ile kimlik çıkardı.

Çöler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşeğine yıllardır baktığını ve hiçbir sorun yaşamadığını söyledi.

İlçede önceki yıllarda her evin bahçesinde bir eşek olduğunu belirten Çöler, "su meselesi" nedeniyle araları açık olan bir komşusunun, eşeği için belediyeye şikayette bulunduğunu anlattı.

Şikayet üzerine hayvan hakları koruyucuları ve hayvanseverlerle bilgi alışverişinde bulunduğunu anlatan Çöler, "5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu incelediler. Müstakil evimde eşek beslemenin bir mahsuru olmadığını öğrendim. Kanuni yollarla eşeğe kimlik çıkarttım." dedi.

Eşeğinin sesinden rahatsız olan komşusuna da seslenen Çöler, "Gücüm yettiğince topraktan kopmayacağım. Dede mirası olan bağımı emektar merkebimle işlemeye devam edeceğim. Belediye ve Tarım İlçe Müdürlüğüne başvurumu ve kayıt işlemlerimi yaptım. Bu hayvanı müstakil evimde beslememe bir mani yok. Hayvanların doğası gereğince köpek havlar, horoz öter, eşek ise anırır." ifadesini kullandı.
Yorum Yazın