TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Köylerine bomba düşünce Türkiye'ye sığındılar

Suriye'deki Türkmendağı'nda yaşayan ve iç savaşa rağmen vatanlarını terk etmeyen Fuat Kehya ve eşi, köyleri bombaların hedefi olunca önce sınırdaki kampa sonra da Mersin'deki oğullarının yanına sığındı.
Köylerine bomba düşünce Türkiye'ye sığındılar
Ozan Koltuk - Türkmendağı'ndaki zeytin bahçelerinde hasat yapmadan evini terk etmek istemeyen 66 yaşındaki Fuat Kehya ve eşi Videt Nazife Kehya, köylerine bomba düşünce mecburen evlerini terk edip kampa geldi, ardından da Mersin'deki oğlunun yanına yerleşti. Yaklaşık bir ay önce kalp ameliyatı da olan Kehya, savaşın bitmesiyle yeniden doğup büyüdüğü Türkmendağı'na dönmek istiyor.

Eşiyle birlikte üç ay önce Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Fuat Kehya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de savaşın başlamasıyla birlikte çocuklarını Türkiye'ye gönderdiğini söyledi.

Köylerinde 25-30 dönüm arazileri olduğunu ve hiçbir zaman terk etmeyi düşünmediğini belirten Kehya, köylerinin içine bomba düşünce mecburen Türkiye'deki kamplara gelmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Zeytinleri hasat etmeden köyden ayrılmak istemedik. En kötü 600 kilogram zeytin yağı çıkarabilirdim. Hiç olmazsa bu yıl zeytin yağını çıkarayım dedim. Ama olmadı. Hepsi dalında kaldı. Vakit olmadı toplayamadım. Çocukları göndermiştik son güne kadar bekledik ama mecburen kaçtık. 5 oğlum var 4 tanesi burada 1 tanesi Lazkiye çalışıyor" dedi.

Fuat Kehya, Türkiye'ye geldiklerinde iğneden ipliğe kadar ne ihtiyaçları varsa hepsinin karşılandığını belirtti.

"Köydeki herkes kaçtı"
Osmanlı döneminden itibaren Türkmenlerin, Bayırbucak'ta yaşadığını vurgulayan Kehya, "Biz Türkmeniz. Vatanımızı bırakıp gelmek istemedik ama mecbur kaldık. Orada kalsak ölecektik. Rusya sadece bizi değil herkesi bombalıyor. Savaştan kaçıp oğlumun yanına geldim. Köyümüzde ne asker var ne herhangi bir kimse var ama yine de bombaladılar. Köydeki herkes kaçtı" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın