TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kuşadası'na Yunanistan üzerinden lüks kruvaziyerle, 482 turist geldi

Norveç bayraklı 'Viking Sea' isimli lüks kruvaziyer, çoğunluğu ABD vatandaşı 482 yolcusuyla Yunanistan seferinin ardından, Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Ege Port Limanı'na yanaştı.
Kuşadası'na Yunanistan üzerinden lüks kruvaziyerle, 482 turist geldi
AA - Gemiden inen yolcuları, halk oyunları ekibi ve Kuşadası Belediyesi Bandosu karşıladı.

Global Ports Holding Doğu Akdeniz Limanları Bölge Direktörü Aziz Güngör, gemi kaptanı Magus Bergen'e hediyeler verdi.

Turistlerden bazıları turlarla Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi'ni ziyaret etti, bazıları da Kuşadası merkezinde alışveriş yaptı.

Aziz Güngör, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecindeki ilk kruvaziyerin, limana 3 hafta önce geldiğini hatırlattı.

Bugünkü geminin Yunanistan üzerinden geldiğini vurgulayan Güngör, şunları kaydetti:
"Bugün de kruvaziyer turizmi için önemli bir gün. Bu kruvaziyer, koronavirüs sürecinde, Yunanistan'ın deniz hudut kapılarını açmasıyla Yunanistan üzerinden gelen ilk gemi. Hudut kapısı çok uzun zamandır Türkiye'ye kapalı tutuyordu. Bu nedenle birçok kruvaziyer gemisi Türkiye'ye sefer yapamıyordu. Bu konuda ciddi bir uğraşı oldu ve en sonunda Yunan makamları Türkiye'de sadece Kuşadası ve İstanbul limanlarına deniz hudut kapılarını açtı. Bu haberden sonra birçok gemi firması Türkiye'yi tekrar programına almaya başladı. Bugünkü gemi de bunların ilki oldu."

Güngör, yıl sonuna kadar 20 gemi seferi daha beklediklerini dile getirdi.
Yorum Yazın