• Genel

Kuyumculuk sektörü can çekişiyor

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, Bankacılık Denetleme Kurulu'nun, pos cihazlarında kuyumcularda taksitlendirme olayını kaldırdıktan sonra kuyumcuların işlerinde yüzde 75'lik bir düşüş olduğunu belirterek bütün Türkiye'de kuyumculuk sektörünün can çekiştiğini söyledi.
Kuyumculuk sektörü can çekişiyor
TRABZON / İHA - Bankacılık Denetleme Kurulu bir çok sektörde olduğu gibi kuyumculuk sektöründe de pos cihazlarında taksitlendirme olayını kaldırmasının ardından kuyumcu esnafında can çekişmeye başladı.

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, pos cihazlarından taksitlendirmenin kaldırılmasından sonra işlerde yüzde 75'lık bir düşüşün olduğunu belirterek, "Yaz sezonu bizim beklediğimiz bir sezondu. Ama beklentilerimizin karşılığını bulamadık. Düğünlerin ağırlıklı olduğu bir dönem ama Avrupa'dan gelen gurbetçilerimizde ekonomik krizle boğuştuğunu görmekteyiz. Satışlarımızı nasıl arttırabiliriz diye düşünüyoruz. Esnaf arkadaşlarımızla sık sık bir araya gelerek projeler üzerinde durum değerlendirmeleri yapıyoruz. Yaz dönemi olmasına rağmen beklediğimiz bir satış söz konusu değil" dedi.

Yazıcı, merkezi hükumetten talepleri olduğunu ifade ederek "Umarım bizim sesimize kulak verirler. Trabzon'da ve Türkiye'nin bir çok ilinde kredi kartı ile alış-veriş yapan insan sayısı oldukça fazla. Türkiye'de 57 Milyon insan kredi kartı kullanmakta. Hiç bir vatandaş alış-veriş yapmak için cebinde nakit para bulundurmaz. Kredi kartı ile alış-veriş yapar. Bizi yönetenler lütfen almış oldukları karardan geri dönülmesi için yapılması gereken tüm hamlelerini yapmalarını istiyoruz. Kuyumculuk sektörü can çekişmekte. Bütün Türkiye'deki kuyumcuların sıkıntıları aynı yönde" diye konuştu.

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, altının her zaman bir yatırım aracı olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Uzun vadede altına yatırılan para her zaman kar yapacağı gibi vatandaşlarımızın altına yönelmelerini tavsiye ediyorum. 2014-2015 ve 2016 yıllarında altın yukarıya doğru tırmanacaktır. Altına yatırım yapmak isteyenler korkmadan, gözlerini kırpmadan altın alabilirler."
Yorum Yazın