TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Lüks mezuniyet balolarına eğitimcilerden itiraz

Eğitimciler okullarda lüks mezuniyet balolarına bir an önce son verilmesini isteyerek, 'Buna müsaade eden okul yöneticileri de cezalandırılsın' dedi.
Lüks mezuniyet balolarına eğitimcilerden itiraz

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi üyeleri, Bağlarbaşı Mahallesi Selim Koçdemir Endüstri Meslek Lisesi Müdürü H.D.'nin keyfi uygulamalar yaptığını iddia etti. Kamu kurum ve kuruluşlarında 30 yıldır süren kılık ve kıyafet dayatmasının Türkiye'ye yakışmadığını kaydeden Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, kamuda baş örtü yasağı dahil kamu görevlilerinin saçı, bıyığı, ense tıraşı ve ayakkabı boyuyla ilgilenen yöneticileri eleştirdi.

Osmangazi Şehit Selim Koçdemir Endüstri Meslek Lisesi'nde okul müdürünün 3 öğretmene, derslere serbest kıyafetle girdikleri için ihtar verdiğini anlatan Şeker, "Öğretmenimiz kravatını takmadığı için uyarı cezası aldı. Yasakçı zihniyetlerden dolayı utanç duyuyoruz. Bu yasanın devamı için direnen ve sizin gibi kraldan fazla kralcı geçinenler toplum tarafından nefretle anılacaktır" dedi.

"BALO REZALETLERİNE SON VERİLSİN"
Şeker, eğitim ve öğretim yılının sonuna az bir süre kaldığını hatırlatarak, otel ve lüks eğlence mekanlarında düzenlenen balo benzeri mezuniyet kutlamalarına tepki gösterdi. Şeker, "Balo ve mezuniyet gecesi adı altında geçtiğimiz yıllarda medyaya yansıyan alkollü ve dansözlü, velilere yük getiren, pahalı ve lüks eğlence biçimleri yine yaşanacak gibi. Sendika olarak bakanlığımızın ve il ilçe milli eğitim müdürlüklerinin bu konudaki uyarı yazılarını aldık. Ama buna rağmen yıl sonu mezuniyetlerinin balo adıyla otel ve salonlarda yapıldığını duyuyoruz. Buna son verilsin" şeklinde konuştu.

"BALOYA İZİN VEREN MÜDÜRLER CEZALANDIRILSIN"
Tüm mezuniyet faaliyetlerinin okul müdürlerinin bilgi, denetim, gözetim ve sorumluluğunda yürütüldüğünü kaydeden Şeker, şöyle devam etti: "Olumsuzluk yaşanması durumunda bunun hesabı okul idarecilerinden sorulmalıdır. Bu tür görüntülere müsaade eden okul yöneticileri en ağır şekilde cezalandırılmalı. Okul mezuniyet törenleri ve mezuniyet geceleri milletimizin genel ahlak kurallarına, milli eğitimin temel amaçlarına uygun bir şekilde yapılmalıdır. Velilerin para ve kıyafet yükü altında ezilmediği, alkol ve diğer zararlı alışkanlıkların yer almayacağı ortam olmalıdır".

Yorum Yazın